Англійська резинка у два кольори

Англійська резинка у два кольори

1361
0
ПОДІЛИТИСЯ

Іноді хочеться знайти щось оригінальне і вичурне для свого наступного в’язаного виробу. Кожен візерунок прекрасний по-своєму, і взалежності від того важкий чи легкий він у виконанні ми візьмемось за нього. Спробуємо вдосконалити свої навички, бо насолоду приносить вже знайомий візерунок, в’яжучи який у голові створюється новий образ в’язаного виробу. Давайте сьогодні опануємо давно відому англійську резинку, але у два кольори.

Сама по собі англійська резинка досить гарно підходить для в’язання шаликів та снудів. Використовуючи товсту пряжу та великий розмір спиць можна досягнути бажаний великий об’єм. А простота лише буде підкреслювати його. Та додаючи ще одну контрастну нитку до головної можна отримати подібний до фабричного виріб, з кольоровими вертикальними колонками, які з кожного боку різнитимуться.

Особливістю такої резинки є те, що при в’язанні її на звичайних прямих спицях потрібно пров’язувати кожний рядок двічі. Та при в’язанні по колу, техніка трохи упрощується, потрібно лише змінювати кольорові нитки при початку нового рядка.

Розглянемо кілька прикладів в’язання англійської резинки.

Зразок 1

Screenshot_11В’яжемо на кругових спицях, лицьова і виворітня сторона, непарна кількість петель.

Набераємо головною ниткою непарну кількість петель. Не об’єднуємо. Нульовий ряд (ВС): головною ниткою пров’язуємо виворітні петлі до кінця і повертаємо.
Ряд 1 (ЛС): головною ниткою, 1 вив., *1 лицьова у нижній рядок, 1 вив.,* повторюємо від зірочки до кінця. Не повертаємо, а переміщуємо петлі до іншого кінця спиці.
Ряд 1 (ЛС): додаткова ниткою, 1 вив., 1 лиц., *1 виворітня у нижній рядок,1 лиц.,* повторюємо від зірочки до останньої петлі, яку пров’язуємо виворітньою і повертаємо.
Ряд 2 (ВС): головною ниткою, 1 лиц., *1 виворітня у нижній рядок,1 лиц.,* повторюємо до кінця рядка. Не повертаємо, а переміщаємо петлі до іншого кінця спиці.
Ряд 2 (ВС): додатковою ниткою, 1 лиц., 1 вив., *1 лицьова у нижній рядок, 1 вив.,* повторюємо до останньої петлі, пров’язуємо лицьовою. Повертаємо. Повторюємо рядки 1 і 2 для досягнення бажаного.

Поданий вище зразок можна в’язати по колу на кругових спицях, парна кількість петель.

Набераємо головною ниткою парну кількість петель. З’єднуємо і встановлюємо маркер. Нульовий рядок: головною ниткою в’яжемо лицьові до кінця рядка.
Ряд 1: головною ниткою, *1 лицьова у нижній рядок, 1 вив.,* до кінця рядка.
Ряд 2: додатковою ниткою, *1 лицьова у нижній рядок, 1 вив.,* до кінця рядка. Повторюємо за зразком.

Зразок 2

Screenshot_10Версія хусткової в’язки, на дві сторони, непарна кількість петель.

Набераємо головною ниткою непарну кількість петель. Не з’єднуємо. Нульовий рядок (ВС): головною ниткою в’яжемо лицьові до кінця рядка і повертаємо.
Ряд 1 (ЛС): головною ниткою, 1 лиц., *1 лицьова у нижній рядок, 1 лиц.,* повторюємо до кінця. Не повертаємо, а переміщуємо петлі на інший кінець спиці.
Ряд 1 (ЛС): додаткова нитка, 2 вив., *1 виворітня у нижній рядок,1 вив.,* до останньої петлі – виворітня. Повертаємо.
Ряд 2 (ВС): головною ниткою, 1 вив., *1 виворітня у нижній рядок,1 вив.,* до кінця. Не повертаємо, а переміщаємо.
Ряд 2 (ВС): додатковою ниткою, 2 лиц.,  *1 лицьова у нижній рядок, 1 лиц.,* повторюємо до останньої петлі, як лицьова. Повертаємо. Продовжуємо так в’язати для досягнення бажаного результату.

Для кращої наочності пропоную переглянути нижче подане відео. Отримуйте задоволення! 😉  😛