Ажурний бактус спицями

Ажурний бактус спицями

744
0
ПОДІЛИТИСЯ
В'язаний бактус Крокос - 1

З приходом весни так і хочеться вдягати красиве вбрання, тішити себе кольорами, підсилювати весняний настрій, відроджувати свою привабливість. Якщо бракує весняного настрою та легкості можна зв’язати ось такий чудовий ажурний бактус спицями.

В’язаний бактус “Крокос”

Трикутний бактус в’яжеться досить просто з мотівів, які нагадують квіточку крокусу на весні, яка розпускає свої бруньки. Найкраще такий бактус підходить для теплого південного клімату. Бактус достатньо теплий, щоб слугувати верхнім одягом у такі сонячні весняні дні, надихаючи скидати важкі пальта і готуватись до тепла. А в зимові дні він буде нагадувати, що наближається весна.

Нам знадобиться:

  • 3 мотки пряжі Bare Naked Wools (65% пряжі меріноса, 35% альпаки);
  • кругові спиці 5 мм, 5.5 мм.
  • маркери;
  • контрастна пряжа для набирання петель;
  • голка;
  • 3 прямі запасні спиці подібного розміру;

Розміри: довжина – 182 см, ширина – 76 см.

Примітка: 

Такий трикутний бактус в’яжеться від центру до боків. Кругові спиці використовуються для того, щоб зручніше керувати великою кількістю петель.

В’яжемо візерунок, в’яжемо праву частину візерунка до центральної петлі, в’яжемо рапорт скільки необхідно, пров’язуємо центральні петлі і переходимо до в’язання лівої частини, в’яжемо рапорт скільки необхідно.

В'язаний бактус Крокос - 5

Схема в’язання бактуса

Схема ажурного бактуса - 1

Схема ажурного бактуса - 2

Схема ажурного бактуса - 3

Опис

Меншими спицями набираємо 5 петель, лишаючи хвостик 30 см.

Наступний ряд (ЛС): 1 лиц, встановлюємо маркер, накид, 1 лиц, накид, встановлюємо маркер, 1 лиц (центральна петля), встановлюємо маркер, накид, 1 лиц, накид, встановлюємо маркер, 1 лиц, 9 петель.

Наступний ряд (ВС): виворітніми;

Наступний ряд (ЛС): 1 лиц, *пропускаємо маркер, накид, лицьовими до маркера, накид, пропускаємо маркер, 1 лиц* повторюємо один раз, на 4 петлі збільшилось.

Наступний ряд: виворітніми;

Повторюємо останні два ряди – один раз, 17 петель (1+7+1+7+1);

Пров’язуємо 1-12 ряди зі схеми А1, має бути 49 петель (1+23+1+23+1);

В’яжемо 1-12 ряди зі схеми А2, має бути 81 петлі (1+39+1+39+1);

В’яжемо 1-12 ряди зі схеми А3, 113 петель (1+55+1+55+1);

В’яжемо 1-12 ряди зі схеми А1, має бути 145 петель (1+71+1+71+1);

В’яжемо 1-12 ряди зі схеми А2, 177 петель (1+87+1+87+1);

В’яжемо 1-6 ряди зі схеми А3, 199 петель (1+95+1+95+1)

Наступний ряд (ЛС): 1 вив, пропускаємо маркер, (накид, 1 лиц) – двічі, 1 лиц (2 разом, накид, 4 лиц) – 15 разів, 2 разом, накид, пропускаємо маркер, 1 лиц, пропускаємо маркер, накид, 2 разом, (4 лиц, накид, 2 разом) – 15 разів, 1 лиц (1 лиц, накид) – двічі, пропускаємо маркер, 1 вив, 197 петель (1+97+1+97+1);

Наступний ряд (ВС): виворітніми;

Переходимо на більші спиці.

В’яжемо 1-18 ряди зі схеми B1, 245 петель (1+121+1+121+1);

В’яжемо 1-18 ряди зі схеми B2, 293 петлі (1+145+1+145+1);

В’яжемо 1-14 ряди зі схеми С, 321 петля (1+159+1+159+1);

Пров’язуємо виворітніми лицьовий ряд;

З виворітнього боку закриваємо всі петлі.

Чудовий бактус від Anne Hanson готовий! :)

Файного вечора та приємного в’язання! :)В'язаний бактус Крокос - 2 В'язаний бактус Крокос - 4 В'язаний бактус Крокос - 3 В'язаний бактус Крокос - 8 В'язаний бактус Крокос - 6 В'язаний бактус Крокос - 10 В'язаний бактус Крокос - 7 В'язаний бактус Крокос - 11 В'язаний бактус Крокос - 12 В'язаний бактус Крокос - 13 В'язаний бактус Крокос - 14 В'язаний бактус Крокос - 15

Джерело: KnittingDaily