Легенький берет спицями

Легенький берет спицями

1277
0
ПОДІЛИТИСЯ
Берет з ажурним візерунком спицями - 1

Лише приходить тепло так і хочеться вбратись у легший одяг і йти до парку. Саме у такий момент буде незамінним легенький берет в’язаний спицями, а як його в’язати зараз ми розберем.

Берет з ажурним візерунком спицями

Такий берет чудово підійде до будь-якого верхнього одягу, доповнить його яскравими фарбами та подарує приємні враження. А для його в’язання потрібно всього нічого, трішки терпіння та часу.

Нам знадобиться:

  • 1 моток пряжі 5910 Lipstick;
  • кругові спиці: 3.75 мм, та 5 мм;
  • прямі спиці: 5 мм;

Примітки: 

Берет в’яжемо поколу, коли будемо працювати з меншою кількістю петель і буде не зручно в’язати на кругових спицях, розділемо їх на 3 частини і використаємо прямі спиці.

Техніка в’язання

Ліва діагональ

1 ряд: *1 вив, 2 разом, накид, 1 лиц* до кінця;

2 ряд: *1 вив, 3 лиц* до кінця;

Права діагональ

1 ряд: *1 вив, 1 лиц, накид, 2 разом* до кінця;

2 ряд: *1 вив, 3 лиц* до кінця;

Опис

Меншими спицями набираємо 104 петлі, встановлюємо маркер на початку і починаємо в’язати поколу, будьте обачними, щоб не перекрутити 1 ряд.

Резинка

1 ряд: *2 вив, 2 лиц* до кінця;

Повторюємо 1 ряд, доки довжина від початку буде 2.5 см.

Наступний ряд: переходимо на більші спиці і починаємо в’язати ліву діагональ, в’яжемо доки довжина буде становити 10 см від початку, закінчуємо на 2 рядку;

Наступний ряд: починаємо в’язати праву діагональ, довжина від початку 16.5 см, закінчуємо на 2 рядку;

Наступний ряд: Повторюємо ліву діагональ доки довжина становитиме 21.5 см, закінчуємо на 2 рядку;

Формуємо верхівку

1 ряд (зменшувальний): *1 вив, 2 разом, 1 лиц* до кінця, 78 петель;

2 ряд: *1 вив, 2 лиц* до кінця;

3 ряд: (зменшувальний): * 1 вив, 2 разом*, 52 петлі;

4 ряд: *1 вив, 1 лиц* до кінця;

5 ряд (зменшувальний): 1 знімаємо, 1 вив, 2 разом* до кінця, 26 петель;

6 ряд: виворітніми;

7 ряд (зменшувальний): 2 разом до кінця. Обрізаємо нитку лишаючи довгий хвостик, заправляємо хвостик у голку і протягуємо через решту петель, тугенько зав’язуємо і вивертаємо беретик. Ховаємо хвостик.

Так швидко і вправно ми створили гарненький беретик! :)

Приємного в’язання! :)

Джерело: RedHeart