Оригінальна шапочка для дорослих спицями

Оригінальна шапочка для дорослих спицями

671
0
ПОДІЛИТИСЯ
Шапка ельфійської форми

Часом так хочеться вдягнути щось надзвичайне у таку сіру й похмуру погоду, хочеться бути яскравим і почуватись драйвово. Саме у такий момент може пригодитись в’язана шапочка ельфійської форми спицями. Так вона виглядає дещо унікальною, і не кожен наважиться її вдягнути, але я впевненна, що є такі люди яким бракує саме її.

Вчимось в’язати!

Зміст

Шапка ельфійської форми

Чудова шапочка для святкового чи особливого настрою, не лише зігіріє та підбадьорить, а й приверне увагу оточуючих та їхні посмішки.

Нам знадобиться:

  • Головна нитка: 1 моток 100% меріносу (білий);
  • Контрастна нитка (КН): 1 моток 100% меріносу (рожевий);
  • кругові спиці №11;
  • прямі спиці №11;
  • 3 маркери;

Можуть бути схожі варіації:

Варіації ельфійських шапочок - 1 Варіації ельфійських шапочок - 2 Варіації ельфійських шапочок - 3
Варіації ельфійських шапочок - 4 Варіації ельфійських шапочок - 5 Варіації ельфійських шапочок - 6
Варіації ельфійських шапочок - 7 Варіації ельфійських шапочок - 8 Варіації ельфійських шапочок - 9

Розміри: дорослий S/M, підходить для обхвату голови від 48 см до 58 см.

  • кінцевий обхват: 47.5 см;
  • кінцева довжина: 31 см.

Примітки: 

Цей приклад адаптований для дорослих з оригінальних дитячих шапочок ельфів.

Лицьова сторона шапочки – лицьові петлі, але її можна одягати на два боки, як кому більше подобається.

Коли потрібно буде в’язати у дві нитки одного кольору пряжі, ви можете намотати два окремих клубочки і їх використовувати, або ж витягнути одну нитку з середини мотка, а іншу взяти із зовнішньої сторони.

Техніка крученого в’язання

Для в’язання цієї шапочки ми будемо використовувати техніку крученого в’язання, адже нам потрібно вив’язати частину жакардового візерунку, для якого ми будемо брати дві різні ниточки, щоб не утворювались протяжки, ми будемо переплітати ниточки між собою, таким чином утвориться гарненький візерунок ззовні та досить тепле полотно з середини.

Верхнє перекручування

1 крок (ліва світлина): підтягуємо рожеву ниточку перекручуюємо з білою і пров’язуємо лицьову петлю.

2 крок (права світлина): повторюємо 1 крок лише з білою ниточкою.

Продовжуємо в’язати у такому ж дусі, підтримуючи робочу ниточку і додаткову під час пров’язування кожної петлі, чередуючи їх.

Верхнє перекручування - 1 Верхнє перекручування - 2

Нижнє перекручування

1 крок (ліва світлина): протягуємо робочу нитку (білу) під рожевою і пров’язуємо лицьову.

2 крок (права світлина): повторюємо 1 крок лише з рожевою ниткою (робоча).

Продовжуємо в’язати у такому ж дусі, тримаючи обидві нитки разом, і чергуючи їх.

Нижнє перекручування - 2 Нижнє перекручування -1

Детальніше показано у відео:

Опис

Основна частина

Головною ниткою набираємо 66 петель на кругових спицях.

Встановлюємо маркер і починаємо в’язати поколу, будьте уважними, щоб перший ряд не перекрутився.Шапка ельфійської форми - 7

Примітка: 

Коли почнете в’язати поколу, першу петлю пров’язуємо головною ниткою, далі приєднуємо додаткову нитку і пров’язуємо нею 2 петлю. Тепер будемо чергувати для кожної петлі.

1 ряд: лицьовими до кінця, але з верхнім перекручуванням двох ниток;

2 ряд: лицьовими до кінця, з нижнім перекручуванням двох ниток;

Повторюємо 1-2 ряди доки довжина від краю буде – 14 см (3 см, 5 см), закінчуємо на 2 рядку.

Обрізаємо додаткову нитку, і приєднуємо ще одну головну ниточку.

Повторюємо 1-2 ряди доки довжина від краю буде 13 см.

Формуємо верхівку

Переносимо петлі на прямі спиці.

1 ряд: Продовжуємо в’язати з верхнім перекручуванням, (22 лиц, встановлюємо маркер) – двічі, лицьовими до кінця.

2 ряд (зменшувальний ряд): продовжуємо з нижнім перекручуванням ниток, (2 разом, лицьовими до маркера, пропускаємо маркер) – тричі, зменшилось на 3 петлі;

3 ряд: лицьовими до кінця з вернім перекручуванням;

4 ряд: лицьовими до кінця з нижнім перекручуванням;

5 ряд (зменшувальний): верхнє перекручування, (2 разом, лицьовими до маркера, пропускаємо маркер) – тричі, на 3 петлі менше;

6 ряд: лицьовими до кінця з нижнім перекручуванням;

Повторюємо 5-6 ряди – ще раз, 57 (57, 57) петель;

Повторюємо 5-2 ряди – 4 (9) разів, 33 петлі;

Обрізаємо обидві білі ниточки, приєднуємо 2 рожеві.

Повторюємо 5-2 ряди – 5 разів, 3 петлі лишилось;

Обрізаємо хвостик і протягуємо його у решту петель, зв’язуємо і ховаємо хвостики.

Тепер маємо чарівну шапочку на два боки! :)

Файного в’язання, рівненьких петельок! :)Шапка ельфійської форми - 1 Шапка ельфійської форми - 4 Шапка ельфійської форми - 6 Шапка ельфійської форми - 2 Шапка ельфійської форми - 5 Шапка ельфійської форми - 3

Джерело: Purl Soho