Прості способи збільшення петель у в’язанні спицями

Прості способи збільшення петель у в’язанні спицями

1425
0
ПОДІЛИТИСЯ
Прості способи збільшення петель у в'язанні спицями

Дуже часто у в’язані ми використовуємо різні види збільшування петель, що допомагає нам зробити виріб такої форми і текстури, якої ми бажаємо. Тож сьогодні ми розглянемо види збільшування петель у в’язанні спицями.

Звичайне збільшування

Цей простий вид збільшення петель використовується для надання виробу певної форми. Користуючись цією технікою ми додаємо ще одну петлю у рядку не зробивши помітну дірочку.

Лицьова петля за передню і задню стінку

Прості способи збільшення петель у в'язанні спицями - 1

1 крок: пров’язуємо наступну петлю, лишаючи цю петлю на лівій спиці. Просуваємо спицю через задню стінку робочої петлі.

2 крок: Обкручуємо ниткою кінчик правої спиці, протягуємо нитку через петлю і знімаємо з лівої спиці.

3 крок: утворились дві окремі петлі.

Виворітня петля за передню і задню стінку

Прості способи збільшення петель у в'язанні спицями - 2

1 крок: пров’язуємо наступну петлю лицьовою, але не знімаємо повністю. Просуваємо праву спицю за задню стінку.

2 крок: обкручуємо ниткою кінчик правої спиці, і протягуємо через задню стінку, знімаємо петлю з лівої спиці.

3 крок: утворились дві окремі петлі.

Ліве перекручене збільшення у лицьовому рядку

1 крок: просуваємо кінчик лівої спиці у нитку між петлями. Потім просуваємо праву спицю через цю ж нитку з права на ліво попереду лівої спиці.

2 крок: обкручуємо ниткою кінчик правої спиці і випятгуємо петлю через підняту нитку.

3 крок: утворилась нова петлю зліва.

Прості способи збільшення петель у в'язанні спицями - 3

Праве перекрученне збільшення у лицьовому рядку

1 крок: просуньте кінчик лівої спиці крізь нижню нитку між петлями. Просуньте праву спицю з права на ліво через цю нову петлю, перекручуючи петлю.

2 крок: обкрутіть ниткою кінчик правої спиці, і витягніть петлю через перекручену петлю.

3 крок: така техніка дозволяє перекручувати підняту петлю, і закриває дірочку підбираючи петлі.

Такий вид збільшування можна використовувати у кінці рядка.

Прості способи збільшення петель у в'язанні спицями - 4

Прості способи збільшення петель у в'язанні спицями - 5

Збільшення петель у виворітньому ряду

1 крок: просуваємо кінчик лівої спиці крізь горизонтальну нитку, що утворюючи петлю. Просуваємо праву спицю крізь цю петлю з ліва на право попереду лівої спиці.

2 крок: обкручуємо ниткою кінчик правої спиці, протягуємо її через підняту петлю, як виворітня за задню стінку.

3 крок: от і утворилась додаткова петля у рядку.

Прості способи збільшення петель у в'язанні спицями - 6

Множинне збільшення

1 крок: починаємо збільшувати, пров’язуємо лицьовою наступну петлю, але не знімаємо з лівої спиці.

2 крок: потім пров’язуємо лицьову та виворітню у цій петлі на лівій спиці.

Такий вид збільшення називається (1лиц, 1 вив, 1 лиц), що допомагає отримати дві додматкові петлі у рядку.

Отже, простенькі способи збільшення петель ми розглянули, а згодом буде більше.

Хорошого насторою, мої любі!  😉