В’язаний светрик для горнятка спицями

В’язаний светрик для горнятка спицями

1702
0
ПОДІЛИТИСЯ

Всі ми полюбляємо грітись чаєм чи кавою, для когось день починається з кави, а хтось полюбляє насолоджуватись напоєм. Та для того, щоб наший чай або кава були по-довше гарячими, варто запастить светриками для горняток. Так я не жартую! :-)

Светрики для горняток

В’язані светрики для горняток не лише довго зберігають температуру рідини, вбережуть руки від гарячого, а й чарують своїми кольорами і візерунками у найпохмурішу погоду.

Тож сьогодні запропоную для вас переглянути кілька варіантів в`язаних спицями светриків для горняток та навчитись їх в’язати.

 Светрик “Сова”

Светрик для горнятка - 1Хороший подарунок для друзів, колег та просто любителів гарячих напоїв. Або для тих хто любить довго поспати.

Цей светрик зв’язаний по колу на кругових спицях, але як на мене, то тут краще використовувати спиці для в’язання панчох.

Декоративним оздобленням виступають два гудзики.

Схема в’язання візерунка сова подано нижче.16

Светрик “Серденько”

Светрик для горнятка - 2Такий светрик для горнята можна подарувати коханим людям до Дня Святого Валентина, або у якийсь особливий день.

Светрик з декоративними петлями

Светрик для горнятка - 3Це дуже простий варіант, для в’язання якого використовується панчішна в’язка, а родзинкою є декоративна вишивка, візерунок для якої можете зробити самостійно використовуючи власну фантазію. Детальніше про декоративну вишивку написано тут.

Светрик для горнятка “Валентинка”

Такий светрик буде символічним подарукном до Дня Закоханих. Його можна подарувати коханому чоловіку, якщо він полюбляє пити чай, або ж близькій подрузі. У будь-якому випадку він буде нагадувати про ваші почуття та турботу. Светрик для горнятка Валентинка

Нам знадобиться:

  • 1 моток пряжі світлого кольору (головна нитка), і трішки пряжі червоного кольору;
  • прямі спиці 4.5 мм;
  • гудзики.

Розміри: 

Светрик розрахований на горнятко з верхнім діаметром – 7.5 см, 5 см, і висотою – 10 см.

Опис

Починаємо в’язати з нижнього краю білою пряжею, набираємо 32 петлі.

1-6 ряди: (2 лиц, 2 вив) – 8 разів;

7 ряд: (1 лиц, лицьова за передню і задню стінку, 2 вив) – 8 разів, має бути 40 петель;

8 ряд: (2 лиц, 3 вив) – 8 разів;

9 ряд: (3 лиц, 2 вив) – 8 разів;

10-15 ряди: повторюємо 8-9 ряди;

16 ряд: повторюємо 9 ряд;

17-18 ряд: лицьовими;

Петелька для гудзика: закриваємо 39 петель, 1 петля лишається, і набираємо 14 петель, 15 робочих петель; Закривамо петлі і пришиваємо кінчик зверху формуючи петельку для гудзика. Потім пришиваємо гудзик у відповідному місці.

Сердечко

Червоною пряжею набираємо 10 петель.

1 ряд: лицьовими;

2 ряд: виворітніми;

3 ряд: лицьова за передню і задню стінку, 8 лиц, лицьова за задню і передню стінку, 12 петель;

4 ряд: виворітніми;

5 ряд: лицьовими;

6 ряд: виворітніми;

7 ряд: 4 лиц, (2 разом) – двічі, 4 лиц, 10 петель;

8 ряд: виворітніми;

9 ряд: 3 лиц, (2 разом) – двічі, 3 лиц, 10 петель;

10 ряд: виворітніми;

11 ряд: 2 лиц, (2 разом) – двічі, 2 лиц, 6 петель;

12 ряд: виворітніми;

13 ряд: й1 лиц, (2 разом) – двічі, 1 лиц, 4 петлі;

14 ряд: виворітніми;

15 ряд: (2 разом) – двічі, 2 петлі;

16 ряд: 2 разом.

Закриваємо петлі.

Тепер беремо наше сердечко і пришиваємо його на светрик (посередині).

От і маємо прикрашене горнятко! :)

Для більшої наочності подаю нижче відео-уроки англійською мовою, поєднуйте приємне з корисним.

Хорошого дня, мої любі! 😉 

Джерело: RedHeart