Святкова підставочка у формі серця гачком

Святкова підставочка у формі серця гачком

1714
0
ПОДІЛИТИСЯ
Підставочка до Дня Закоханих

Готуватись до свята можна по різному, але якщо вже є певні святкові атрибути, то можна гарно прикрасити домівку, створити свою романтичну атмосферу і приділити час своєму коханому. Кажуть вся феєрія і драйвовість свята криється у дрібницях, тож ми розглянемо як плести гарненьку підставочку у формі серця гачком.

Підставочка до Дня Закоханих

Іноді бракує яскравих акцентів у інтер’єрі і хочеться створити особливу атмосферу. Однією з таких файних речей може стати підставочка, яка найкраще прикрасить ваш стіл і подарує святковий настрій вже зранку за горнятком кави.

Нам знадобиться:

  • пряжа червоного і рожевого кольору;
  • гачок 5 мм;
  • маркери.

Розміри: ширина – 12.7 см, довжина 13.3 см

Техніка в’язання

Зворотнє в’язання стовпчиків полягає у тому, що дійшовши до кінця рядка ми не повертаємо виріб, а починаємо в’язати у зворотньому напрямку. Детальніше показано у відео

Опис

1 ряд (ЛС): 2 повітряних петлі, (стібок без накиду, 2 повітряних петлі, стібок без накиду) у другу петлю від гачка, встановлюємо маркер, пров’язуємо два стібка без накида у арку з 2 повітряних петель, 1 стібок у арку з 2 повітряних петель.

2 ряд: 1 повітряна петля, повертаємо, 1 стібок без накиду у наступну петлю, (1 стібок без накиду, 2 повітряні петлі, 1 стібок без накиду) у помічену арку з 2 повітряних петель, 1 стібок без накиду у наступну петлю, вийшло 4 стібка, 1 арка з 2 повітряних петель.

3-10 ряд: 1 повітряна петля, повертаємо, 1 стібок без накиду у кожну петлю до поміченої повітряної арки, (1 стібок без накиду, 2 повітряні петлі, 1 стібок без накиду) у помічену арку з 2 повітряних петель, 1 стібок без накиду у кожну петлю до кінця, маємо 20 стібків без накиду, 1 арку з 2 повітряних петель у кінці останнього рядка.

Перша частинка

1 ряд (ЛС): 1 повітряна петля, повертаємо, 1 стібок без накиду у наступні 3 петлі, пропускаємо наступні 2 петлі, 5 стібків з накидом у наступну петлю, пропускаємо наступні 2 петлі, 1 стібок без накиду у наступні 2 петлі, 1 стібок без накиду у арку з 2 повітряних петель, маємо 6 стябків без накиду, 5 стібків з накидом.

2 ряд: повертаємо, пропускаємо наступні 3 петлі, 2 стібка з накидом у наступні 2 петлі, 3 стібка з накидом у наступну петлю, 2 стібка з накидом у наступні 2 петлі, 2 петлі пропускаємо, напівстібок без накида у наступну петлю, маємо 11 стібків з накидом. Закриваємо петлю.

Друга частина

1 ряд: з лицьового боку починаємо в’язати, 1 стібок без накиду у арку з 2 повітряних петель, 1 стібок без накиду у наступні 2 петлі, пропускаємо 2 петлі, 5 стібків з накидом у наступну петлю, пропускаємо 2 петлі, 1 стібок без накиду у наступні 3 петлі, маємо 6 стібків без накиду, 5 стібків з накидом.

2 ряд: повторюємо 2 ряд з першої частини, має бути 11 стібків з накидом. Не закриваємо.

Обробляємо краї

1 ряд: 1 повітряна петля, пропускаємо напівстовпчик, *2 стібка без накида у наступну петлю, 1 стібок без накида у наступні 2 петлі* повторюємо – двічі, 2 стібка без накида у наступну петлю, стібок без накида до кінця наступного 11 ряду, (1 стібок без накида, 2 повітряні петлі, 1 стібок без накида). Повертаємо на 90 градусів виріб на інший бік, і в’яжемо вздовж іншого краю, 1 стібок без накида у кінець 11 ряду, пропускаємо напівстовпчик, повторюємо від * до * – тричі, 2 стібка без накиду у наступну петлю, 1 повітря петля, пропускаємо наступну петлю, пропускаємо петлю у кінці рядка.

1 ряд (Першої частини) – 52 стібка без накиду, 1 повітряна арка з двох петель.

2 ряд: 1 повітряна петля, не повертаємо, пропускаємо напівстібок, пров’язуємо зворотній 1 стібок без накиду, зворотні стібки без накиду у кожну петлю вздовж повітряної арки, зворотній стібок без накиду у арку, зворотній стібок у кожний нижній стібок без накиду, 1 повітряна петлі, 1 напівстібок у кінці 1 ряда. має бути 53 зворотніх стібків без накиду.

Закриваємо останню петлю і ховаємо кінчик.

От і готова у нас чарівна підставочка сплетена гачком! :)

Вдосконалюйте навички та кайфуйте від процесу в’язання! :)Підставочка до Дня Закоханих - 1

Джерело: RedHeart

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ