В’язана подушка “Сердечко” спицями

В’язана подушка “Сердечко” спицями

820
0
ПОДІЛИТИСЯ
Подушка у формі серденька спицями - 1

До Дня Святого Валентина залишилось зовсім трохи часу, і ми ще можемо зробити подарунки для коханих власноруч, варто лише захотіти і прикласти трішки зусиль. Сьогодні ми будемо вчитись в’язати подушку спицями у вигляді серця. Дуже класний подарунок, минулого року я зробила такий для свого коханого чоловіка і він був дуже задоволений.

Ходіть за цікавішим! :)

Зміст

Подушка у формі серденька

Таку подушку не лише можна дарувати до Дня Закоханих, а й зробити для свого помешкання, вона досить зручна і має оригінальний вигляд. Подушка “Серденько” зв’язана з двох видів пряжі, перший для лицьового боку – травичка (рожевого кольору), а для виворітнього боку використана звичайна напівнатуральна пряжа.Подушка у формі серденька спицями - 2

Нам знадобиться:

  • 1 моток рожевої пряжі (головна нитка);
  • 3 мотки рожевої пряжі (травичка) (додаткова нитка);
  • спиці 8 мм;
  • наповнючав (сінтіпух);
  • маркери і додаткова спиця.

Розміри:  ширина – 30 см, довжина – 30 см.

Опис

Спинка

Витягуємо з середини мотка рожевої пряжі ще один кінчик, сполучаємо його з кінчиком, що був ззовні і будемо в’язати у дві нитки. Якщо вам так не зручно, то можете змотати два однакових клубочки для комфорнішого в’язання.

Набираємо 2 петлі.

Наступний ряд: першу петлю пров’язуємо лицьовою за передню і задню стінку, наступні лицьовою, маємо 3 петлі.

Повторюємо попередній рядок 33 рази, має бути 36 петель.

Продовжуємо в’язати хустковою в’язкою доки довжина від початку буде становити – 23 см, міряємо від кінчика (початку) і до середини полотна.

Формуємо дві частинки серця

Наступний ряд: пров’язуємо 18 лицьових, решту 18 петель переносимо на додаткову спицю, або тримач. Тепер в’яжемо лише цих 18 петель хустковою в’язкою – 5 см.

Наступний ряд: Продовжуємо в’язати хустковою в’язкою закриваючи по 1 петлі на початку кожного рядка, щоб лишилось 12 петель; Закриваємо решту петель.

Переносимо решту 18 петель на спицю і в’яжемо хустковою в’язкою – 5 см. Наступні 6 рядків на початку кожного закриваємо по 1 петлі, 12 петель. Закриваємо решту петель.

Перед

В одну нитку (рожева травичка) набираємо 2 петлі.

Наступний ряд: лицьова за передню і задню стінку, 1 лицьова, 3 петлі.

Повторюємо останній рядок 17 разів – 20 петель. Продовжуємо в’язати хустковою в’язкою доки від початку і до середини полотна не буде 23 см довжини.

Формуємо дві частинки

Наступний ряд: пров’язуємо 10 петель, а решту 10 петель переносимо на додаткову спицю, або тримач. Пров’язуємо лише цих 10 петель – 6 рядів.

Наступний ряд: продовжуємо в’язати хустковою в’язкою закриваючи по одній петлі на початку кожного наступного рядка (6 рядів), залишається 4 петлі, закриваємо їх.

Переносимо решту 10 петель на спицю, пров’язуємо хустковою в’язкою 6 рядків, а потім закриваємо по одній петлі на початку кожного рядка, щоб лишилось 4 петлі. Закриваємо петлі.

Зшиваємо серденько

Складаємо два полотна лицем один до одного і починаємо зшивати по краю, доки не лишається 10 см не зашитих. Вивертаємо виріб на лице і наповнюємо сінтіпухом. А тепер обережно зашиваємо.

От і вийшло у нас красиве, пухнасте і м’якеньке сердечко! :)

Отримуйте задоволення від створення подібних подарунків! :)

Джерело: RedHeart