В`язання п`ятки

В`язання п`ятки

1287
0
ПОДІЛИТИСЯ
В`язання п`ятки

Закінчуючи в`язання манжета та гомілки шкарпетки, ми поступово переходимо до п`ятки. І тут постає питання, а як в`язати далі? Хтось знав, але вже забув, хтось лише новачок у цій справі. 

Пропоную переглянути фото-урок, матеріали якого були взяті з англомовного сайту.

Зміст

Стінка п`ятки

Для прикладу візьмемо носок середнього розміру на 44 петлі.

348192.image2

Розділяємо їх на дві частини, 20 петель знімаємо на додаткову спицю, а решту 24 петлі використовуємо для в`язання п`ятки.

348193.image3

Ця робоча частина буде мати дві сторони лицьову і виворітню, тому ми використовуємо наступний візерунок.
1 ряд (лиц): 1 знімаємо, *1 лицьова, 1 виворітня* повторюємо до кінця рядка, остання петля завжди має бути виворітною.

2 ряд (вив): 1 знімаємо, в`яжемо до кінця ряду лицьовими.

348194.image4

Продовжуємо в`язати до тих пір, доки не встановиться відповідність між кількістю петель та рядами (24 петлі/24 рядки).

П`ятка

Розділяємо робочі петлі на три частини, тобто по 7/10/7. Краще це робити з виворітньої сторони.

348196.image6

Поступово зменьшуємо кількість петель, керуючись наступним:

1 ряд (вив): 16 вив, 2 вив. разом, повертаємо виріб на лицьову сторону;

2 ряд (лиц): 9 лиц, 2 лиц. разом, повертаємо на виворітню сторону;

348197.image7

Так продовжуємо доки на спиці не залишиться 10 петель.

348198.image8

Ось і вийшла у нас п`ятка.

Вставка

Та щоб повернутись до первісного в`язання шкарпетки по колу, необхідно додати з обох протележних боків петлі.

348199.image9Тут можна використовувати гачок, для витягання петель. Для нашого варіанта необхідно додати по 8-м петель з кожного боку.

Повертаємось до в`язання по колу.

348200.image10

Для більшої зручності можна перейти на дві спиці і одну додаткову, або ж використати кругові спиці з якими також не буде проблем.

Натхнення Вам у Новому році!