В’язане дитяче покривало з бульбашками

В’язане дитяче покривало з бульбашками

1200
0
ПОДІЛИТИСЯ
Коцик з рельєфним візерункоv - 1

З народженням дитини все в житті батьків змінюється, з’являється багато відповідальності, обов’язків та турбот. Але окрім цього матусі намагаються для діток зробити все найкраще, починають творити власноруч, шукають цікаві ідеї для втілення. В’язання дитячого коцика може стати однією з таких ідей, адже такий виріб може слугувати подарунком на вродини чи хрестини! Тому сьогодні ми навчимось в’язати гарненький плед із рельєфним візерунком бульбашки.

Коцик з рельєфним візерунком

Таке в’язане покривало стане незамінним атрибутом дитячих речей, адже ним можна вкрити немовля під час денного сну, чи взяти з собою на прогулянку і закутати малечу у візочку, чи просто постелити під час домашнього забавляння.

Нам знадобиться:

  • 9 мотків Purl Soho’s Lanecardate Feltro, або ж можна взяти Етно-коттон 1200, він складається з натуральних складників і можна використовувати для в’язання дитячих виробів.
  • кругові спиці 15 (US).

Розміри: ширина – 94 см, довжина – 119 см.

Візерунок бульбашки

В’язати візерунок бульбашки можна кількома шляхами, але один із поширенних це утворення з однієї петлі кілька, та їх пров’язування кілька рядів, а потім зменшення знову до однієї петлі.Візерунок бульбашки - 1

В’яжемо бульбашку з 5 петель.

З лицьового боку пров’язуємо виворітню, але лишаємо петлю на лівій спиці, робимо накид і знову пров’язуємо у цій петлі виворітню, накид і знову пров’язуємо виворітню у цій петлі.Візерунок бульбашки - 2

Тепер маємо 5 петель на місці однієї.Візерунок бульбашки - 3

Повертаємо полотно на виворітній бік.Візерунок бульбашки - 4

Пров’язуємо лицьовими 5 петель.Візерунок бульбашки - 5

Повертаємо на лицьовий бік. Перші дві петлі пров’язуємо разом, повертаємо ці дві петлі на ліву спицю.Візерунок бульбашки - 6

Пров’язуємо 4 петлі разом, ніби закриваючи петлі.Візерунок бульбашки - 7

Пров’язуємо 1 петлю і переносимо на праву спицю, продовжуємо в’язати далі.Візерунок бульбашки - 8

Опис

Набираємо 83 петлі.

Пров’язуємо 4 рядки лицьовою гладдю, починаючи з правого кінця і закінчуємо на виворітньому боці.

**Ряд бульбашок 1: 5 лиц, *формуємо бульбашку (вказівки до в’язання бульбашки подано вище), 5 лиц* повторюємо до кінця.

Пров’язуємо 3 ряди лицьовою гладдю, починаючи і закінчуючи виворітнім рядком.

Ряд бульбашки 2: 8 лиц, *формуємо бульбашку, 5 лиц* повторюємо до останніх 3 петель, 3 лиц;

Пров’язуємо 3 рядки лицьової гладді, починаючи і закінчуючи виворітнім рядком.

Повторюємо від ** 5 разів, 12 рядів бульбашок.

Ряд бульбашок 1: 5 лиц, * формуємо бульбашку, 5 лиц* повторюємо до кінця, 13 ряд.

*** Пров’язуємо 7 рядів лицьовї гладді, починаючи і закінчуючи виворітнім рядком.

Ряд бульбашки 1: 5 лиц, *формуємо бульбашку, 5 лиц* до кінця рядка.

Повторюємо від *** ще раз, 17 ряди.

Повторюємо 7 рядів лицьової гладді, починаючи й закінчуючи з виворітнього рядка.

Ряд бульбашки 2: 8 лиц, * формуємо бульбашку, 5 лиц* до останніх 3 петель, 3 лиц, 18 ряд.

Повторюємо 11 рядів лицьової гладді, починаючи та закінчуючи виворітнім рядком.

Ряд бульбашки 1: 5 лиц, *формуємо бульбашку, 5 лиц* до кінця рядка, 19 ряд.

Повторюємо 11 рядів лицьової гладді, починаючи та закінчуючи виворітнім рядком.

Ряд бульбашки 2: 8 лиц, * формуємо бульбашку, 5 лиц* до останніх 3 петель, 3 лиц, 20 ряд.

Повторюємо 15 рядів лицьової гладді, починаючи та закінчуючи виворітнім рядком.

Ряд бульбашки 1: 5 лиц, *формуємо бульбашку, 5 лиц* до кінця рядка, 21 ряд.

Повторюємо 19 рядів лицьової гладді, починаючи та закінчуючи виворітнім рядком.

Легенько закриваємо петлі, обрізаємо нитку.

З лицьового боку, приєднуємо нитку і підбираємо 2 петлі на 3 ряди вдзовж довшого краю.

З виворітнього боку закриваємо всі петлі.

З іншого краю пров’язуємо так само.

Обрізаємо кінчики і ховаємо їх.

От і зв’язали гарненький пледик для малятка! :)

Отримуйте лише задоволення від в’язання та в’яжіть зі світлими помислами та любов’ю! :)Коцик з рельєфним візерункоv - 8 Коцик з рельєфним візерункоv - 4 Коцик з рельєфним візерункоv - 9 Коцик з рельєфним візерункоv - 5 Коцик з рельєфним візерункоv - 6

Джерело: PurlSoho