В`язані рукавички у скандинавському стилі

В`язані рукавички у скандинавському стилі

1160
0
ПОДІЛИТИСЯ
В`язані рукавички у скандинавському стилі

Найкраще, що ми можемо отримати у подарунок в очікуванні холодної зими це рукавички. Вони можуть бути різними, як закритими, так з відкритими пальцями. На кожен смак. Можуть бути досить простими, однокольоровими, або багатокольоровими. Це залежить від фантазії та бажання.

Та щоб догодити близьким можна зробити жакардові рукавиці, тобто з візерунком, який може характеризувати пору року, зі сніжинками і оленями. Або щось зовсім просте з цього виду. Пропоную подивитись, як в`яжуться рукавички у скандинавському стилі від чудової майстрині Джуліет Моді :-)

Зміст

В`яжемо рукавицю

e94cabc300cbc24bf11cc88ce745a80f

Розмір: 19.5 см – округлість руки, 35 см довжина рукавиці.

Пряжа: Madelinetosh Pashmine Bloomsbury, блакитна – головна нитка, червона – додаткова.

Спиці: №2.

Манжет

Беремо блакитну нитку і набираємо 52 петлі. Розділяємо їх на 4-ри спиці і починаємо в`язати по колу резинку 1/1 (1 лиц. 1 вив), близько 2см.

Переходимо на більші спиці (№ 2,5 – 3), використовуючи візернок Fair Isle в`яжемо по колу доки довжина від початку не буде становити 15 см, закінчуємо на 6му рядку з візерунка.

Безымянный

Пров`язуємо головною ниткою 11 лиц, 2 лиц. разом – 4-ри рази, щоб загальна кількість петель – 48. Продовжуємо в`язати візерунок з 8 по 10 рядок, згодом знову 1й.

Знову зменьшуємо кількість петель: 10 лиц, 2 лиц. разом – 4 рази, має лишитись 44 петлі. Виконуємо візерунок від 3-го по 10-й рядок, доки довжина від початку рукавиці не становитиме 23 см.

Вставка

Тепер розділяємо по 22 петлі на дві спиці. Та між дво спицями витягуємо 3 петлі з полотна (в залежності на яку руку буде рукавиця). З цих петель утворимо великий палець, поступово добавяючи петлі. Схема в`язання подана вижче (Gusset – Вставка). А руку продовжуємо в`язати за Fair Isle.

Дійшовши до 18го рядка за візерунком “Вставка”, загальна кількість петель має складати 63, тобто 44 для руки та 19 для пальця. Знімаємо 19 петель на допоміжну спицю.

Продовжуємо в`язати руку за візерунком Fair Isle ще 3 см, заккінчуємо на 6му рядку. Згодом переходимо на більші спиці (якими в`язали манжет) і використовуючи резинку 1/1 – 3 см, закінчуємо рукавицю. Закриваємо петлі та зав`язуємо нитки.

Палець

На допоміжній спиці маємо 19ть петель, добавляємо ще 3 з пропуску від руки, разом – 22 петлі.

Переходимо на більші спиці. Продовжуємо в`язати візерунок до 4го рядка, обрізаємо допоміжну нитку.

Головною ниткою в`яжемо ще 4-ри рядки резинкою 1/1 та закриваємо петлі.

Рукавиця готова, тепер за тим же принципом в`яжемо іншу до пари.

Нехай ручки завжди будуть теплі, нехай їх зігрівають кохані або ж чудові рукавички. Щасти! 😉