В’язані шапочки для новонароджених

В’язані шапочки для новонароджених

1192
0
ПОДІЛИТИСЯ
В'язані шапочки для малюка - 1

Новонародженні діточки потребують особливого догляду і турботи, адже вони такі маленькі і тендітні. Не рідко хочеться зв’язати малечі гарненьке вбрання, светрик чи підгузки, чи навіть звичайну гарненьку шапочку. Сьогодні ми розглянемо три різних описи красивих шапочок для новонароджених малюків.

Шапочки для малюка

Мамина любов і ласка найкраще, що отримує малеча з перших своїх днів. В’язана шапочка – найперший головний убір, у який вдягають дитинча, і до його створення треба відноситись з серйозністю. Одну з таких шапочок можна зв’язати не лише для свого малюка, а й зробити у подарунок до уродин чи хрестин, у будь-якому випадку це хороший і практичний презент.

Нам знадобиться: 

  • 2 мотки пряжі 100% меріноса, двох сірих відтінків Storm Gray (А), Oyster Gray (B);
  • кругові спиці №2 (US);
  • прямі спиці подібного розміру;
  • картонна форма для помпона.

Розміри: 

  • кінцевий обхват: 34 см.

Описи

Шапочка з краєм хустковою в’язкоюВ'язані шапочки для малюка - 2

Беремо головну нитку і набираємо 108 петель.

Встановлюємо маркер і починаємо в’язати поколу, будьте уважними, щоб перший рядок не перекрутився.

1 ряд: виворітніми;

2 ряд: лицьовими;

Повторюємо 1-2 ряди – тричі.

Наступний ряд: виворітніми;

Змінюємо на додаткову нитку і в’яжемо кожен ряд лицьовими доки довжина буде становити 10 см від краю.

Формуємо верхівку

1 ряд: *7 лиц, 2 разом* до кінця рядка, лишається 96 петель;

2 ряд: лицьовими;

3 ряд: *6 лиц, 2 разом* до кінця, 84 петлі;

4 ряд: лицьовими;

5 ряд: *5 лиц, 2 разом* до кінця, 72 петлі;

6 ряд: лицьовими;

7 ряд: *4 лиц, 2 разом* до кінця, 60 петель;

8 ряд: лицьовими;

Переходимо на прямі спиці.

9 ряд: *3 лиц, 2 разом, повторюємо до кінця, 48 петель;

10 ряд: лицьовими;

11 ряд: *2 лиц, 2 разом* до кінця, 36 петель;

12 ряд: лицьовими;

13 ряд: *1 лиц, 2 разом* до кінця, 24 петлі;

14 ряд: *2 разом* до кінця, 12 петель;

15 ряд: повторюємо 14 ряд, 6 петель.

Головною ниткою

16 ряд: повторюємо 14 ряд, 3 петлі.

Переносимо 3 петлі на одну спицю і вив’язуємо суто ці петлі ще 5 см. Таким чином у нас утворилась смужка з 3 петель, закриваємо петлі. Формуємо петельку і пришиваємо, хвостик обрізаємо і ховаємо.

Шапочка із закрученим краємВ'язані шапочки для малюка - 3

Головною ниточкою набираємо 108 петель.

Встановлюємо маркер і починаємо в’язати поколу, будьте уважним, щоб 1 ряд не перекрутився.

В’яжемо кожен рядок лицьовими доки довжина буде становити 11 см від краю.

Формуємо верхівку за вказівками до попередньої шапочки до 15 рядка (6 петель).

Обрізаємо нитку і протягуємо хвостик через решту петель.

Додатковою ниткою будемо робити помпон, детальніше можете побачити у нижче поданому відео від Ірини Акман.

Пришиваємо помпончик і ховаємо кінчики.

Смугаста шапочкаВ'язані шапочки для малюка - 4

Головною ниткою набираємо 108 петель.

Встановлюємо маркер і починаємо в’язати поколу, будьте уважними, щоб не перекрутити 1 ряд.

1 ряд: *1 лиц, 1 вив* повторюємо до кінця;

Повторюємо 1 ряд – шість разів.

** Додатковою ниткою в’яжемо 2 ряди.

Головною ниткою пров’язуємо 2 рядки лицьовими.

Повторюємо від ** доки довжина буде становити 10 см від краю, закінчуємо на 1 рядку іншим кольором.

Формуємо верхівку шапочки за вище поданим принципом (Перша шапочка), має лишитись 6 петель.

Обрізаємо нитку і протягуємо її через решту 6 петель, ховаємо хвостик.

Наші чарівні шапоньки готові для використання! :)

Приємного в’язання! :) В'язані шапочки для малюка - 6

Джерело: Purl Soho