В’язаний ажурний шарф спицями

В’язаний ажурний шарф спицями

1152
0
ПОДІЛИТИСЯ
В'язаний ажурний шарф спицями

Зовсім скоро зійдуть сніги і весняне сонечко буде заглядати у кожне віконце. Але відразу тепло не буде, треба приготуватись до пронизливого вітру і весняної прохолоди. Пропоную запастись ось таким ажурним шарфиком, який добре пасуватиме до пальта і надаватиме жіночності.

Красуні, гайда вчитись в’язати ажурний шарф спицями.

Шарф з ажурними листочками спицями

Такий шарф знадобиться у гардеробі кожної панянки, щоб доповнити ніжний весняний образ, щоб підкреслити жіночність та тендітність. Або ж стане найкращим подарунком для матусі чи сестрички. У будь-якому разі варто навчитись в’язати ажурний шарф, тим паче візерунок досить простий у виконанні.В'язаний ажурний шарф спицями - 1 В'язаний ажурний шарф спицями - 2

Нам знадобиться:

  • 4 мотки пряжі – 75% суперфайн вовни, 25% ангори;
  • прямі або кругові спиці – №15 (US);
  • запасні спиці подібного розміру.

Розміри:

  • 31.75 см – ширина, 177 см – довжина;
  • 30.5 см – ширина, 203 см – довжина (випрямленний).

Примітка:

Для в’язання цього шарфа використовується візерунок з ажурними листочками по боках та лицьовими петлями посередині, що змушує шарф скручуватись та від досить елегантно виглядає на шиї.

ОписВ'язаний ажурний шарф спицями - 3

Набираємо 31 петлю.

1 ряд і всі непарні ряди (ВС): виворітніми петлями;

2 ряд: 3 лиц, *2 разом, накид, 1 лиц, накид, 2 разом, 5 лиц* повторюємо до кінця рядка, закінчуючи останній повтор з 3 лицьовими замість 5 лицьових.

4 ряд: 2 лиц, *2 разом, (1 лиц, накид) 2 разом, 1 лиц, 2 разом, 3 лиц* до кінця рядка, закінчуючи останній повтор з 2 лицьовими.

6 ряд: 1 лиц, *2 разом, 2 лиц, накид, 1 лиц, накид, 2 лиц, 2 разом* до кінця рядка;

8 ряд: 2 разом, *3 лиц, накид, 1 лиц, накид, 3 лиц, 1 знімаємо, 2 разом, 3 разом* повторюємо до останніх 9 петель, 3 лиц, накид, 1 лиц, накид, 3 лиц, 2 разом;

10 ряд: 1 лиц, *накид, 2 разом, 5 лиц, 2 разом, накид, 1 лиц* до кінця рядка;

12 ряд: 1 лиц, *накид, 1 лиц, 2 разом, 3 лиц, 2 разом, 1 лиц, накид, 1 лиц* повторюємо до кінця;

14 ряд: 1 лиц, *накид, 1 лиц, 2 разом, 1 лиц, 2 разом, 1 лиц, накид, 1 лиц* до кінця;

16 ряд: 1 лиц, *накид, 3 лиц, 1 знімаємо, 2 разом, 3 разом, 3 лиц, накид, 1 лиц* до кінця рядка;

Повторюємо 1-16 рядки – 3 рази. Ця частина має бути – 45.5 см.

Наступний ряд (ВС): виворітніми;

Наступний ряд (ЛС): лицьовими;

Повторюємо останні два рядки, щоб довжина була – 43 см.

Переносимо 31 петлю на запасні спиці.

Повторюємо весь ажурний візерунок з початку, це робиться для того, щоб шарф виглядав однаково з обох кінців. Якщо б ми продовжили в’язати середину лицьовими, а потім знову ажурний візерунок шарф вийшов би зовсім інакшим.

Використовуючи техніку зшивання двох кінців приєднуємо дві частинки посередині шарфа.

Обрізаємо ниточку і ховаємо кінчик.

Ось маємо елегантний ажурний шарф для весняної пори! :)

Натхнення та чудово настрою під час в’язання! :)

В'язаний ажурний шарф спицями - 5

Джерело: http://www.purlsoho.com/create/2016/01/11/lovely-leaf-lace-scarf-in-lanecardate-feltro/