В’язаний комплект “Рожева ягідка” спицями

В’язаний комплект “Рожева ягідка” спицями

867
0
ПОДІЛИТИСЯ
В'язаний комплект

Привіт, дівчатка :)
Сьогодні хочу поділитись з вами описом своїх робіт, а саме в’язаного спицями комплекту – снудик і шапочка.

Спочатку планувала зв’язати щось подібне до Лало, з косами, але потім зрозуміла, що хочеться чогось зовсім простенького й оригінального. Тому вийшов у мене снудик французькою резинкою з переходами від кольору до кольору, і шапочка з жакардовими зігзагами.

Ходіть подивитесь, що з того вийшло!  😉  😛 

Для в’язання комплекту брала пряжу Alize Lanagold – 49% шерсть, 52% – акрил (рожевий – 98, орхідея – 260, темно фіолетовий – 44). Цей вид пряжі мені дуже імпонує, минулого разу вже використовувала її для в’язання коралового снуду, і залишилась повністю задоволеною, бо вона є досить теплою і не скочується після прання.

Шапочка 

В'язаний комплект "Рожева ягідка" спицями - 1

Крок 1: набрати 97 петель – рожева пряжа, і почати в’язати резинку 1/1 (1 лиц, 1 вив) у дві нитки на кругових спицях №3. Пров’язуємо 15 рядків резинкою, цього достатньо для манжета, який буде гріти вушка.

Крок 2: Далі в’яжемо лицьовою гладдю в одну нитку – 6ть рядків.

Крок 3: На 7му рядку нам необхідно додати 10 петель, щоб загальна кількість складала 106 петель.

В'язаний комплект "Рожева ягідка" спицями - 2

Крок 4: Ще пров’язуємо 4 рядки лицьовими петлями, на 11 рядку від резинки додаємо ще одну нитку, у моєму випадку – орхідея. І в’яжемо за схемою поданою нижче. Має вийти 13 рапортів по 7петель кожен.

візерунок шапочки

В'язаний комплект "Рожева ягідка" спицями - 3

Пам’ятайте: варто вільно в’язати за схемою, інакше візерунок буде досить тугеньким.

Крок 5: Пров’язуємо орхідеєю ще 7 рядків, і переходимо до наступної темно фіолетової пряжі, слідкуючи за схемою.

Крок 6: Темно фіолетовою пряжею пров’язуємо ще 8 рядків і знову переходимо на рожеву.

Крок 7: Пров’язуємо по схемі і ще 4 рядки.

Крок 8: Починаємо зменьшувати петлі, через кожні 8 петель – 2 разом, і так продовжуємо поколу, доки не залишиться 4 петлі.

Крок 9: Закриваємо петлі, ховаємо кінчики і утворилась гарненька шапонька.

В'язаний комплект "Рожева ягідка" спицями - 4

Її можна носити відкочуючи манжет, так і на весь розмір, як об’ємну шапочку.

В'язаний комплект "Рожева ягідка" спицями - 5

В'язаний комплект "Рожева ягідка" спицями - 6

Снудик

В'язаний комплект "Рожева ягідка" спицями - 7

А тут зовсім просто, набираємо 78 петель і в’яжемо французькою резинкою. Ви зможете знайти її у моїй іншій статі про види резинок.

Крок 1: для початку беремо найтемнішу пряжу – темно фіолетову, і в’яжемо резинкою – 104 рядки.

Крок 2: додаємо до цієї пряжі дещо світлішу і в’яжемо у дві нитки – 4 рядки, таким чином утворюється перехід між кольорами.

Крок 3: в’яжемо пряжею – орхідея таку ж кількість рядків.

Крок 4: беремо додаткову світлу нитку – рожеву, і в’яжемо у дві нитки 8 рядків.

Крок 5: тепер в’яжемо суто рожевою пряжею – 110 рядків.

Крок 6: робимо перехід з рожевою і фіолетовою ниткою – 10 рядків.

Крок 7: закриваємо петлі і зшиваємо два кінці нашого шарфика.

От і вийшов гарненький і тепленький снудик.

В'язаний комплект "Рожева ягідка" спицями - 8 В'язаний комплект "Рожева ягідка" спицями - 9

Бажаю вам купу вільного часу і багато-багато нахнення для нових гарненьких виробів!  😉 

В'язаний комплект "Рожева ягідка" спицями - 10