В’язаний плед з мозаїчним візерунком спицями

В’язаний плед з мозаїчним візерунком спицями

1792
0
ПОДІЛИТИСЯ
Коцик з жакардовим геометричним візерунком - 1

Коцики завжди потрібні у домашньому вжитку, адже іноді хочеться розбавити домашній затишок яскравим атрибутом, підбадьорити себе після важкого робочого тижня. У такий момент добре якщо під рукою, або десь у шафі є гарненький пледик з геометричним візерунком, який добре зігріє ніженьки доки ви будете дивитись “телік”, або захоплено читати новенький роман.

Коцик з жакардовим геометричним візерунком

Мати великий в’язаний клаптик завжди добре, його можна практично й часто використовувати у повсякденному житті, або ж подарувати свої маленькій тендітній племінниці чи онучкі, яку коцик буде зігрівати під час здорового сну на подвір’ї.

Нам знадобиться:

  • головна нитка: 4 (6, 7) мотків 100% шерсті меріноса;
  • додаткова нитка: 6 (8, 10) мотків 100% дитячої альпаки;
  • спиці №8 (US);

Нижче можете переглянути кілька кольорових ідей:

Матеріали для коцика з мозаїчним візерунком - 1 Матеріали для коцика з мозаїчним візерунком - 2
Матеріали для коцика з мозаїчним візерунком - 3 Матеріали для коцика з мозаїчним візерунком - 4
Матеріали для коцика з мозаїчним візерунком - 5 Матеріали для коцика з мозаїчним візерунком - 6
Матеріали для коцика з мозаїчним візерунком - 7 Матеріали для коцика з мозаїчним візерунком - 8

Розміри: для немовляти, (для дитячого ліжечка, дорослий)

  • кінцеві розміри: 66 см / 78 см, 85 см / 101 см, 104 см / 118 см.

На фотографіях поданий плед для немовляти

Примітка:

На лицьовому боці знімаємо всі петлі, що потрібно знімати з ниткою на виворітньому боці.

На виворітньому боці знімаємо всі петлі, що потрібно зняти з ниткою на лицьовому боці.

Нижче подані покрокові вказівки і схема. Використовуйте те, що вважаєте за потрібним.

Якщо бажаєте збільшити полотно варто набирати кількість петель, яка буде ділитись на 12 плюс 3, до прикладу 12*4 =48. 48+3=51 петлі.

Для кращого розуміння візерунку перегляньте відео.

Коцик з жакардовим геометричним візерунком - 2Опис

Головною ниткою набираємо 123 (159, 195) петлі.

Основний ряд: головною ниткою в’яжемо лицьові петлі до кінця.

1 ряд (ЛС): Додатковою ниткою: 1 лиц, *1 знімаємо, 11 лиц* до останніх 2 петель, 1 знімаємо, 1 лиц;

2 ряд і наступні ряди на виворітньому боці: лицьовими пров’язуємо всі петлі, які були лицьовими у попередньому рядку і відповідно тим лише кольором, знімаємо всі петлі, які знімались у попередньому рядку з ниткою на лицьовій стороні.

3 ряд: головною ниткою, 4 лиц, *(1 знімаємо, 1 лиц) – тричі, 1 знімаємо, 5 лиц* до останніх 11 петель, (1 знімаємо, 1 лиц) – тричі, 1 знімаємо, 1 лиц;

5 ряд: додатковою ниткою, 3 лиц, *1 знімаємо, 7 лиц, 1 знімаємо, 3 лиц* до кінця;

7 ряд: головною ниткою, 2 лиц, *1 знімаємо, 3 лиц, 1 знімаємо, 1 лиц* до останньої петлі, 1 лиц;

9 ряд: додатковою ниткою, 5 лиц, *1 знімаємо, 3 лиц, 1 знімаємо, 7 лиц* до останніх 10 петель, 1 знімаємо, 3 лиц, 1 знімаємо, 5 лиц;

11 ряд: головною ниткою, 2 лиц, *1 знімаємо, 1 лиц, 1 знімаємо, 5 лиц, (1 знімаємо, 1 лиц) – двічі* повторюємо до останньої петлі, 1 лиц;

13 ряд: додатковою ниткою, 7 лиц, *1 знімаємо, 11 лиц* до останніх 8 петель, 1 знімаємо, 7 лиц;

15-16 ряди: головною ниткою, повторюємо 11-12 ряди;Коцик з жакардовим геометричним візерунком - 8

17-18 ряди: додатковою ниткою, повторюємо 9-10 ряди;

19-20 ряди: головною ниткою, повторюємо 7-8 ряди;

21-22 ряди: додатковою ниткою, повторюємо 5-6 ряди;

23-24 ряди: головною ниткою, повторюємо 3-4 ряди;

Повторюємо 1-24 ряди – 13 (17, 20) разів.

Повторюємо 1-14 ряди – ще раз.

Головною ниткою в’яжемо рядок лицьовими петлями.

Закриваємо петлі, обрізаємо хвостик і ховаємо його.

Схема в’язання коцика

Якщо вам легше та швидше розібратись у схемі, тоді вона подана для вас.

Схема починається з нижнього правого кута – 1 ряд. Кожен горизонтальний ряд презентує у собі – два рядки. Рядки в’яжемо зліва на право (лицьова сторона), зправа на ліво (виворітня сторона).

Рядок який починається та закінчується сірим квадратиком (додатковий колір пряжі), всі петлі додатковою ниткою пров’язуються лицьовими, всі петлі головною ниткою знімаються.

Рядок який починається і закінчується білим квадратиком (головна нитка), всі петлі головною ниткою пров’язуються лицьовими, всі петлі додатковою ниткою знімаються.Коцик з жакардовим геометричним візерунком - 2

Головною ниткою набираємо 123 (159, 195) петлі.

Основний ряд: головною ниткою в’яжемо лицьові петлі до кінця.

В’яжемо за схемою з 1-24 ряди – 14 (19, 21) раз.

Повторюємо 1-13 ряди – ще раз.

Головною ниткою: лицьовими;

Закриваємо петлі, обрізаємо хвостик і ховаємо його.

Чудовий плед із жакардовим візерунком готовий! :)Коцик з жакардовим геометричним візерунком - 6 Коцик з жакардовим геометричним візерунком - 4 Коцик з жакардовим геометричним візерунком - 3 Коцик з жакардовим геометричним візерунком - 5 Коцик з жакардовим геометричним візерунком - 9

Джерело: Purl Soho