В’язаний шарф англійською резинкою спицями

В’язаний шарф англійською резинкою спицями

1608
0
ПОДІЛИТИСЯ
В'язаний шарф англійською резинкою спицями

Часом взявши до рук новеньку пряжу відразу в уяві народжується образ, або виріб який хочеться зв’язати. Ось так буває і у мене. Нещодавно відкрила для себе пряжу українського виробника, і вже знаю, що з неї обов’язково зроблю. А сьогодні ми поговоримо про зовсім простенький і водночас аристократичний – шарф англійською резинкою в’язаний спицями.

Гайда споглядати! :)

Зміст

Шарф англійською резинкою

Шарф в’язаний англійською резинкою дійсно може стати аристократичним, адже він має витонченну та рельєфну тектсурність, пасує як до офіційного стилю, так і до більш вільного. Головне, щоб він пасував під ваш настрій, дарував позитивні емоції, наповнював теплом і чарував оточуючих.В'язаний шарф англійською резинкою спицями - 1 В'язаний шарф англійською резинкою спицями - 2

Нам знадобиться:

  • 2 мотки пряжі 100% меріноса, або можна взяти вашу улюбленну пряжу;
  • кругові або прямі спиці – №2 (US);

Розміри:

До вирівнювання: довжина – 167 см, ширина – 17 см;

Після вирівнювання: довжина – 195 см, ширина – 16 см.

Щоб навчитись техніки вирівнювання в’язаних виробів пропоную переглянути коротеньке відео

Примітка:

Щоб в’язати англійською резинкою потрібно набирати непарну кількість петель.

Якщо будете рахувати петлі вже після першого рядка, зважайте на те, що петля з накидом рахується як одна петля, бо лицьова і накид – одне ціле.

Схема в’язання

Лицьова/накид 2 разом: пров’язуємо наступну лицьову разом з накидом.

Накид і 1 знімаємо: перекидаємо нитку на лиц.бік, знімаємо 1 петлю у робимо на неї накид.

Опис

Набираємо 53 петлі. Починаємо з хусткової в’язки (1 ряд лицьовими, 2 ряд виворітніми) пров’язуємо 2.5 см, закінчуючи на лицьовому рядку.

Переходимо до в’язання англійською резинкою.

Основний ряд (ВС): 1 лиц, 1 знімаємо з ниткою на лиц.боці, 1 лиц, *накид і 1 знімаємо, 1 лиц* до останніх 4 петель, накид і 1 знімаємо, 1 лиц, 1 знімаємо з ниткою на лиц.боці, 1 лиц;

1 ряд: 1 знімаємо з ниткою на лиц.боці, 1 лиц, 1 знімаємо з ниткою на лиц.боці, *1 лиц і накид разом, накид і 1 знімаємо* до останніх 4 петель, 1 лиц і накид разом, 1 знімаємо з ниткою на лиц.боці, 1 лиц, 1 знімаємо з ниткою на лиц.боці;

2 ряд: 1 лиц, 1 знімаємо з ниткою на лиц.боці, 1 лиц, *накид і 1 знімаємо, 1 лиц і накид разом,* до останніх 4 петель, накид і 1 знімаємо, 1 лиц, накид і 1 знімаємо, 1 лиц;

Повторюємо 1-2 ряди доки довжина від початку буде 166 см, або поки не досягнете бажаного розміру, закінчуємо на 2 рядку.

Наступний ряд (ЛС): 1 знімаємо з ниткою на лиц.боці, 1 лиц, 1 знімаємо з ниткою на лиц.боці, *1 вив, 1 лиц з накидом разом* до останніх 4 петель, 2 разом, 1 знімаємо з ниткою на лиц.боці, 1 лиц, 1 знімаємо з ниткою на лиц. боці.

Пров’язуємо ряд виворітніми, ряд лицьовими, ряд виворітніми, ряд лицьовими, закінчуємо на виворітньому рядку.

Закриваємо петлі, обрізаємо нитку і ховаємо хвостик.

Чарівливі мої, приємного відпочинку за філіжаночкою кави та бажаним в’язанячком! :)В'язаний шарф англійською резинкою спицями - 3 В'язаний шарф англійською резинкою спицями - 4 В'язаний шарф англійською резинкою спицями - 5 В'язаний шарф англійською резинкою спицями - 6 В'язаний шарф англійською резинкою спицями - 7

Джерело: http://www.purlsoho.com/create/2013/10/20/lauras-loop-brioche-scarf/