В’язаний хвилястий шарф спицями

В’язаний хвилястий шарф спицями

1906
0
ПОДІЛИТИСЯ
В'язаний хвилястий шарф спицями - 1

А за вікном майже осінь, і вже час думати про теплий одяг. Думати про своє здоров’я та самопочуття треба завжди, тому сьогодні ми навчимось в’язати гарний і теплий шарф з хвилястим візерунком.

Шарф з хвилястим візерунком

Для в’язання цього шарфа не потрібно особливих навиків, його зможуть створити навіть початківці. Він буде мати оригінальний вигляд і пасуватиме до будь-якого образу, а якщо не обробляти краї шарфа китицями, то його можна буде кілька разів обгортати навколо шиї і складеться враження, що то звичайний хвилястий снуд.

Нам знадобиться:

Розміри: 20 см – ширина, 178 см – довжинаВ'язаний хвилястий шарф спицями - 2Так виглядає цей візерунок вживу, в’язала із пряжі Етно-коттон 1200 – блакитного кольору.
В'язаний хвилястий шарф спицями - 3Опис

Набираємо 36 петель.

1-2 ряди: лицьовими;

3 ряд: 6 лиц, *2 накиди, 1 лиц, 3 накиди, 1 лиц, 4 накиди, 1 лиц, 3 накиди, 1 лиц, 2 накиди* продовжуємо до кінця рядка.

4 ряд: пров’язуємо лицьовими всі петлі, накиди скидаємо, а сусідні виворітні петлі відтягуємо, щоб таким чином вийшли у нас видовжені петлі;

5-6 ряд: лицьовими;

7 ряд: 1 лиц, *2 накиди, 1 лиц, 3 накиди, 1 лиц, 4 накиди, 1 лиц, 3 накиди, 1 лиц, 2 накиди* 6 лиц* повторюємо до останніх 5 петель, *2 накиди, 1 лиц, 3 накиди, 1 лиц, 4 накиди, 1 лиц, 3 накиди, 1 лиц, 2 накиди* 1 лиц;

8 ряд: пров’язуємо лицьовими всі петлі, накиди скидаємо, а сусідні виворітні петлі відтягуємо, щоб таким чином вийшли у нас видовжені петлі;

9-10 ряди: лицьовими;

Повторюємо 3-10 ряди доки довжина шарфа буде становити 173 см від початку. Пров’язуємо 1-2 ряди ще раз і закриваємо петлі.

Для ліпшого розуміння візерунку, дивіться ось це відео. Приклад №2 рожевого кольору.

Або можна використовувати ось таку техніку, детальніше у відео:

Джерело: RedHeart