В’язаний жакет з капюшоном для дівчинки спицями

В’язаний жакет з капюшоном для дівчинки спицями

1141
0
ПОДІЛИТИСЯ
Жакет для дівчинки спицями

Дівчатка – це мамині принцеси, яких так і хочеться одягнути у найкраще вбрання, причепурити і навчити бути чемною, як справжня леді. Матусі люблять в’язати для своїх діток, тож сьогодні ми навчимось плести гарний жакет з капюшоном для маленької паняночки.

Жакет для дівчинки спицями

Такий жакет буде гарно пасувати з будь-яким вбранням, він добре зігріє і зробить дівчинку подібну до казкової героїні з одноіменної казки “Червона шапочка” особливо, якщо буде вив’язаний з червоної пряжі.

Нам знадобиться: 

  • 3 (3, 4, 5) мотків пряжі на ваш вибір, можна взяти напівшерсть, вона чудово дуже тепла і не скочується;
  • спиці 4.5 мм, 5 мм;
  • тримачі;
  • гурдзики;
  • голка.

Розміри: опис поданий для дітей від 18 місяців до 2 років, від 4 років до 6 років.

  • кінцевий обхват грудей: 66 см (71 см, 76 см, 81 см);
  • кінцева довжина: 35.5 см, (39 см, 42 см, 44.5 см).Жакет для дівчинки спицями - 1 Жакет для дівчинки спицями - 2

Опис

Спинка

Меншими спицями набираємо 64 (70, 76, 80) петель;

В’яжемо 7 рядків хустковою в’язкою, закінчуємо на виворітньому боці.

Переходимо на більші спиці, і в’яжемо лицьовою гляддю доки довжина від початку буде 35.5 см, (39 см, 42 см, 44.5 см), закінчуємо на виворітньому боці.

Формуємо плечі

Закриваємо 18 (21, 24, 26) петель на початку наступних двох рядків. Переносимо решту 28 петель на додаткову спицю, або тримач (горловина).

Ліва частина переду

Меншими спицями набираємо 32 (35, 38, 40) петель. В’яжемо 7 рядів хустковою в’язкою, закінчуємо на виворітньому боці.

Переходимо на більші спиці.

1 ряд: лицьовими;

2 ряд: 3 лиц, виворітніми до кінця;

Лишаємо 3 петлі хустковою в’язкою для переднього краю, повторюємо 2 ряди доки довжина буде 30.5 см (34 см, 37 см, 39 см) від початку.

Формуємо горловину

6 вив і переносимо їх на тримач (для горлонини), лицьовими до кінця рядка. Закриваємо 2 петлі – двічі, для краю горловини, має бути 22, 25, 28, 30 петель. Зменшуємо по 1 петлі у кожному лицьовому рядку – 4 рази, має бути 18 (21, 24, 26) петель. В’яжемо лише лицьовими доки довжина буде відповідати довжині спинки, закриваємо петлі.

Права частина переду

Меншими спицями набираємо 32 (35, 38, 40) петель.

В’яжемо 7 рядів хустковою в’язкою, закінчуємо на виворітньому боці.

Переходимо на більші спиці.

1 ряд: лицьовими;

2 ряд: виворітніми до останніх 3 петель, 3 лиц;

Пров’язуємо 3 перші петлі хустковою в’язкою, повторюємо останні 2 рядки доки довжина від початку буде 30.5 см (34 см, 37 см, 39 см), закінчуємо на виворітньому боці.

Формуємо горловину

6 вив і переносимо їх на тримач (для горлонини), лицьовими до кінця рядка. Закриваємо 2 петлі – двічі, для краю горловини, має бути 22, 25, 28, 30 петель. Зменшуємо по 1 петлі у кожному лицьовому рядку – 4 рази, має бути 18 (21, 24, 26) петель. В’яжемо лише лицьовими доки довжина буде відповідати довжині спинки, закриваємо петлі.

Рукава

Меншими спицями набираємо 37 (37, 41, 41) петлю. В’яжемо 7 рядків хустковою в’язкою, і закінчуємо на лицьовому рядку.

Переходимо на більші спиці, починаємо в’язати лицьовою гладдю, і формуємо рукав збільшуючи на початку і в кінці кожного 4 рядка – 9 (1, 0, 6) разів, потім у кожному 6 рядку – 0 (9, 8, 7) разів, потім у кожному 8 рядку 0 (0, 2, 0) рядку, має бути 55 (57, 61, 67) петель;

В’яжемо лицьовою гладдю доки довжина від початку буде – 20 см, (29 см, 31 см, 33 см) і закінчуємо на виворітньому боці. Закриваємо петлі.

З виворітньому боку зшиваємо плечі.

Капюшон

Великими спицями і з лицьового боку, підбираємо 60 лицьових петель вздовж горловини, включаючи петлі з тримачів.

Наступний ряд (ВС): 3 лиц, 10 вив, (1 витягуємо з нижнього ряду, 2 вив) – 17 разів, 1 витягуємо з нижнього рядка, 10 вив, 3 лиц, має бути 78 петель;

Наступний ряд: лицьовими петлями до кінця;

Наступний ряд: 3 лиц, виворітніми до останніх 3 петель, 3 лиц.

Перші 3 петлі та останні 3 петлі в’яжемо суто хустковою в’язкою, повторюємо 2 рядки доки довжина від початку буде 28 см (28.5 см, 28.5 см, 29 см), закінчуємо на виворітньому боці. Закриваємо петлі.

Визначаємо де має бути пройма, беремо і відміряємо перед і спинку 14 см (14.6 см, 15 см, 17 см) вниз від плеча. Зшиваємо краї і пришиваємо рукава.

Петельки для гудзиків

Великими спицями набираємо 12 петель, пров’язуємо 1 ряд і закриваємо їх. Робимо 4 (4, 5, 5) таких смужок. Визначаємо де краще пришити наші петельки, щоб вони були рівномірно. Пришиваємо петельки і напроти них пришиваємо гудзики.

Чудовий жакет для дівчинки готовий! :)

Хорошо вечора та відчиньте за улюбленою справою! :)

Джерело: RedHeart