В’язаний джемпер “Stonecutter” спицями

В’язаний джемпер “Stonecutter” спицями

3856
0
ПОДІЛИТИСЯ

Приклад цього джемпера я знайшла у журналі Interweare Knits 2013 Summer, від пані дезайнерки Еймі Міллер. Мені він сподобався, бо досить оригінально виглядає. Такий пуловер можна одягати до будь-чого. У спекотну погоду на майку, а у більш прохолодну на сорочку чи блузку. 

Тож перейдемо до найцікавішого.

Розмір: 84 см обхвату бюста.
Пряжа: Lion Brand I.B Collection Cotton Bamboo (52% бавовни, 48% бамбукової віскози; 100 г / 224 м.) №107 гіацинт.
Спиці: кругові – 3,25 мм, для коміра і манжетів. Для туловища та рукавів – 4мм.

Примітки:

  • Цей джемпер має регланні рукава, а це означає, що його в’язали згори до низу на кругових спицях.
  • При збільшуванні петель для утворення регланих рукавів, варто залишати по одній лицьовій петлі біля кожного маркера. Таким чином утвориться регланний шов. Але не варто використовувати накид при збільшенні та зменьшенні петель у ажурному візерунку. Тут добре підійде спосіб добавляння петель з однієї лицьової.
  • Для набору петель для рукава можна необхідно використати техніка кабельного набирання петель.

Візерунокsweater2

Комір

Беремо спиці меншого розміру і набераємо 146 петель. Помічаємо маркером де початок, і в’яжемо резинку 1/1 по колу близько 2,5 см. Переходимо на більші спиці.
Декоративний ряд: *2 лиц. разом (двічі), 1 лиц.” повторюємо 28 разів, але остання петлі лицьова.
Підіймаючий ряд: 
*1 лиц. 10 петель за ажурним прикладом, 1 лиц., ставим маркер, в’яжемо ажурний зразок 30 петель, 1 лиц., маркер* повторюємо ще раз і ставимо маркер.
Збільшувальний ряд: * 
з однієї лицьової в’яжемо 2 петлі (детальніше можна побачити перейшовши за лінком вище) продовжуємо в’язати за ажурним зразком доки до маркера не лишиться одна петля, повторюємо збільшення, пропускаємо маркер і повторюємо у тому ж дусі ще 3 рази – має утворитись 8 додаткових петель.

Можу додати, що у такий спосіб утворюється реглан – детальніше можете подивитись у моїй статті. 

Продовжуємо за зразком, повторюємо збільшувальний ряд у кожному наступному рядку по 1му разу, у кожному 4му рядку по 10ть разів, у кожному 8му рядку дотримуйтесь приміток при збільшуванні. Загальна кількість петель має вийти – 184: по 36ть на кожний рукав і  по 56ть на перед і спинку.
Розділяємо петлі на рукава і туловище: Перші 36ть петель для рукава знімаємо на додаткову спицю, і знімаємо маркер, використовуючи кабельний метод набору петель (поданий у примітках) набераємо 3петлі для нижньої частини рукава, в’яжемо 56ть петель за зразком, змінаємо маркер, переводимо решту 36ть петель на додаткову спицю, знімаємо маркер і знову набераємо 3 петлі, помічаємо маркером сторону, набераємо 3 петлі, продовжуємо решту петель в’язати за зразком до останньої петлі перед маркером.

sweaterТуловище

В’яжемо за зразком, доки не буде 30, 5 см від рукава, та кожна петля біля кожного маркера має бути лише лицьовою, закіньчуємо у парному рядку. Переходимо на менші кругові спиці.
Збільшувальний ряд: *1 лиц. 1 витягуємо петля з нижнього ряду, двічі, 1 лиц.* Повторюємо 40 разів, остання петля – лицьова. Загальна кількість – 206. Продовжуємо в’язати резинкою 1/1 доки не буде 8 см. Закриваємо петлі.

Рукава

Беремо дві спиці і переводимо на них 36ть петель. З лицьової сторони починаємо з центру нижньої частини рукава, підбираємо і пров’язуємо 3 / 36 /3 петлі за зразком, має вийти разом 42 петлі. Ставимо маркер на початку і в’яжемо по колу за зразком 8 см, але перша і остання петлі мають бути лише лицьовими. Зменьшувальний ряд: 2 лиц. разом, за зразком до останніх двох петель. Повторюємо зменьшення у кожному 15му, 30 разів. В’яжемо до парного ряду доки довжина буде складати 40 см від пройми. Переходимо на більші спиці.
Збільшувальний ряд:  *1 лиц. 1 витягуємо петля з нижнього ряду, двічі, 1 лиц.*, повторюємо 9ть разів, вийде – 50 петель. В’яжемо резинокю 1/1 – 8см, і закриваємо петлі.

Нехай робота приносить таку ж насолоду, як і хоббі! 😉 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ