В`язаний панчох на камін

В`язаний панчох на камін

825
0
ПОДІЛИТИСЯ
В`язаний панчох на камін

Очікування завжди солодке, якщо це стосується святкових днів. Багато хто з нас вже знає, де і з ким буде зустрічати Новорічну ніч, що подарує своїм близьким. Але ще скільки всього треба зробити, прикрасити свою оселю та ялиночку, без якої свято не завітає до вас.
Пропоную до вашої уваги декоративний панчішок в`язаний спицями, як головну різдвяну прикрасу будь-якого каміну. А його зменшенну копію можна повісити на ялинку.

В`язання панчоха Snow bird

В`язаний панчох з червоно-білим візерунком можна віднести до шведського декоративного мистецтва. Який  на початку оздоблений пташками, а згодом зірками та лозами. Приклад цього жакардового панчоха я знайшла у одному журналі Interweave Knits Holiday Gifts 2012, від чудової дизайнерки Крістін Шпаркланд. Можливо іншим разом ще покажу вам її роботи 😉

Розмір: окружність панчоха становить 40, 5 см, а його загальна довжина від верхньої частини манжета до кінчика пальців 52, 5 см.

Пряжа: MillaMia Naturally Soft Merino, #124 snow (головна), #140 scarlet (додаткова 1), #141 grass( додаткова 2).

Спиці: № 3 або 3,25.

Носок

Беремо додаткову нитку зеленого кольору та набераємо 112 петель на кругових спицях. Бажано брати кругові спиці на короткій основі, щоб було зручніше в`язати, у іншому випадку якщо таких немає, то можна використати  звичайні чотири + одну додаткову спиці, але це для тих кому так більше подобається в`язати.
1 рядок: пров`язуємо панчішною в`язкою, обов`язково помічаємо кінець/початок рядка. Так в`яжемо 5 рядочків.

6 рядок: робимо накид і пров`язуємо дві лицьові разом, повторюємо до кінця рядка. Кромка має складати 20 рядків.

Потім переходимо на більші спиці і пров`язуємо рядок лицьовими петлями. Наступний рядок в`яжемо за нижче поданою схемою, тобто вставляємо візерунок.

bird

Закінчивши візерунок пров`язуємо рядок лицьовими петлями. Використовуючи дві спиці + додаткову, розділяємо заг. кількість петель на два, тобто по 56ть на кожну, обов`язково маємо врахувати, що одна спиця буде передній бік панчоха, а інша задній. На одній спиці буде один візерунок (Net). В`яжемо його 32 рядки, потім повторюємо лише перші 7м.

net

Та не забуваємо про іншу спицю, на якій буде візерунок за схемою Stripe. Починаємо в`язати з третього і повторюємо всю схему 13 разів.
stripe

У загальному має вийти 39 рядків.

П`ятка

Для в`язання п`ятки ми беремо спицю  на якій візерунок Stripe та по одній петлі з початку і кінця перекиндаємо на іншу спицю, яку закріплюємо. У нас лишається 54 петлі. Тут варто використовувати нитку одного кольору, для контрасту лише червоного. Пров`язуэмо  петлі панчішною в`язкою. Згодом розділяємо їх на три частини 1/20, 2/14, 3/20.

1 ряд: в`яжемо 32 петлі лицьовими та 2 разом, решту 19 петель лишаємо на додатковій спиці.

2 ряд: повертаємо полотно і в`яжемо 14 петель виворітною та 2 разом, решту 19 петель лишаємо на спиці не пров`язаними.

3 ряд: повертаємо на лицьову сторону і в`яжемо, як перший ряд у кінці дві разом.

Повторюємо так до кінця, доки не лишиться 14 петель.

Нога

Отже, на одній спиці ми маємо 56ть петель, на іншій 14ть. Нам необхадно додати по 20ть петель з кожного боку. Для цього необхідно взяти гачок, і використовуючи нитку, яка лишилась на 1й спиці, тобто білою витягнути 20ть петель, потім пров`язати нею 14ть на іншій спиці, та знову витягнути 20ть петель.

петлы

Переходимо на в`язання стопи. Знову розділяємо на дві спиці по 56ть петель. Перша спиця пров`язуємо візерунок Net починаючи з 18го рядка, а 2гу спицю візерунок Stripe з 2го рядка. Так повторюємо 44 рядки.

Закриваємо панчох

Для відповідності та симетричності кольорів, варто закривати носок червоною ниткою.

1 ряд: обидві спиці в`яжемо 1 лицьову, 2 лиц. разом, 50 лицьових, 2 лицьових разом, 1 лицьова; Так повторюємо до кінця, доки не залишиться по 3 петлі на кожній спиці, які пров`язуємо як одну, протягуємо клубок у петлю.
Ось, вийшов у нас такий панчох на різдвяну тематику. 😉

ef0310053a577f2d82178d08b46b390bСвято наближається :-)  😉  😀