В’язання англійської резинки

В’язання англійської резинки

23134
0
ПОДІЛИТИСЯ

Кажуть, що вона має якийсь аристократичний вигляд, але як на мене то лише стеоротип. Англійська резинка є найпоширенішою, бо не рідко можна зустріти головні убори, шарфи та рукавиці  виконанні саме нею. Головний принцип якого варто дотрумуватись при в’язанні англійської резинки, це рівна кількість петель, як парна так і не парна. Ще її називають Brioche Stitch.

Здається, що в`язати її складно, але наловчившись можна прирівняти за легкістю в`язання до найпростішої. Якщо ваше хобі в’язання і ви відчуваєте себе як риба у воді, але шукаєте чогось оригінального для наступного виробу, то варто спробувати англійську резинку. Подана стаття розкриває горизонти в’язання англійської резинки.

Поради для в’язання англійської резинки

Перед тим як ми спробуємо в’язати цей вид резинки, потрібно бути обізнаним основною технікою в’язання. Як тільки ми опануємо ази англійської резинки, перейдемо до в’язання більш складнішого її виду – двохколірного. Нижче подано поради для в’язання:

  • Набираємо бажану кількість петель, але вона має рівнятись непарному числу, адже англійська резинка потребує лише непарної кількості петель. Бажано, щоб номер спиць відповідав розміру пряжі, тоді візерунок добре виглядатиме.
  • Потім в’яжемо за описом:

1 ряд: *1 лицьова, 1 накид, 1 знімається* – до кінця, остання петля має бути виворітня, як естетична крайкова. 

5736.brioche fig 1 copy.jpg-550x0

2 ряд: * 1 накид і 1 знята петля пров`язуються разом лицьовою, робиться накид перед виворітньою, її знімаємо* так до кінця + 1 виворітня;

7080.brioche fig 2 copy.jpg-550x0

  • Продовжуємо в’язати доки не будемо певні, що вже знаємо цей візерунок.

Існує кілька видів англійської резинки, наступного разу я обов’язково про один з них напишу.

Нижче подано відео-урок, як в’язати англійську резинку. Пані пояснює все англійською, але наочність є наочність, а англійська лише плюс для вивчення лексики.

Пров’язуємо приємне з корисним. Приємного перегляду та натхнення. 😛 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ