В’язання реглана спицями

В’язання реглана спицями

11351
0
ПОДІЛИТИСЯ

Нещодавно я використала технологію в’язання регланного вирізу для своєї весняної накидки з капюшоном, яку покажу наступного разу. Світери з коміром чи рукавами реглан подібні до спортивного трикотажу, але також можуть належати до інших стилів одягу, при цьому виглядати по-різному: строго, просто, вичурно.

Тим паче у моду ввішли світери реглани з широким коміром, під які зазвичай вдягають сорочки. В’язані реглани надають такої простоти, а сорочки строгості, от і поєднання.

Сьогодні дізнаємось трохи про в’язання реглана спицями.

Цікавлячись етимологією слова реглан я натрапила на його історію. Виявляється це слово походить від англійця Джемса Генрі Сомерсета, першого барона Реглана, котрий втратив свою руку у битві під Ватерлоу. Таким чином кравець вдосконалив розмір рукава для більшої зручності.

Характерним для реглана є діагональні лінії які сполучають рукав з туловищем.

week-2-005-600x449Ці діагональні шви створюються за допомогою зменьшення, або збільшення петель (у випадку в’язання реглану від горловини до низу).  Реглан має цільний комір, що досить зручно у в’язанні по колу.

Велика кількість людей надає перевагу реглану через його спортивний та молодіжний вигляд. Та як не прикро це визнавати, є люди яким реглан не підходить.

8535.Banstead.jpg-550x0 Досить привабливо виглядає реглан на жіночках пишних форм, та це також залежить від особистості. Тому що лінії реглану підкреслюють пишний бюст при цьому візуально зменьшуючи розмір плечей.

8105.SigmaTeeWherle.jpg-550x0А от худеньким маленьким жіночкам з широкими плечима він не підійде, бо візуально буде показувати не пропорційність тіла.

Конструкція реглана

bambozzl-sslaceraglan-det2При в’язані світера реглан, кожна частина може виконуватись як знизу до гори, так згори до низу. Туловище і рукава можуть в’язатися окремо, або ж все разом на кругових спицях до пройми рукава, а потім об’єднатися у одне ціле біля коміра. Форма пройми відображається трикутним сполученням рукавів, де рівномірно розділенні передня частина, два рукава і спинка.

В’язаний реглан знизу до гори, виконується зменьшенням петель і вимагає однакової кількості петель при зменьшенні на всіх частинах світера.

Реглан згори до низу виконується за допомогаю збільшення робочих петель, що надає можливість приміряти виріб.

Для наочності пропоную переглянути відео, де доступно показано, як в’язати реглан спицями.

Нехай щастить у пошуках натхнення такої прекрасної весняної пори! 😉 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ