В’язання резинки спицями

В’язання резинки спицями

36088
0
ПОДІЛИТИСЯ
В`язання резинки спицями

Будь-який в`язаний виріб має свою резинку. Вони можуть відрізнятися за своєю формою та виглядом. Але всі візерунки, які мають стовпці з лицьових і виворітніх петель, можна сміло називати резинкою. Найчастіше їх використовують для в`язання шарфів і шапок та носків. Щоб зв`язати резинку не потрібно бути майстром, а лише знати головні ази в’язання.

Резинки бувають різні. І сьогодні я покажу вам як в`язати резинку спицями, від найпростіших до більш складних.

Зміст

Резинка 1/1

Цей вид славиться своєю простотою не лише у в`язанні, але й з вигляду. Потрібно знати як в`яжуться лицьові та виворітні теплі. Його можна використовувати як при в`язанні по колу так і на звичайних спицях.

Набираємо потрібну кількість петель.

1 ряд: *1 лиц, 1 вив* і до кінця ряду;
2 ряд: *1 вив, 1 лиц* і до кінця.

120724121819_normalРезинка 2/2

В`яжеться за принципом попередньої, лище тут по дві петлі лицьові та виворітні. Також використовують для шарфів, шапок і шкарпеток. Вона виходить досить пружною та еластичною.

stricken-patentrippe

А тут можна проявляти свою фантазію, використовуючи для резинок скільки петель скільки душа забажає, чим більше буде петель тим ширшими вийдуть стовпці.

Діагональна резинка

Цей вид візерунку виходить досить оригінальним, і можна використовувати не лише для в`язання жекетів або світерів, а й для серветок або скатертин. У своєму виконанні не призводить до труднощів. Схема подана нижче:

tamica.ru - Схема вязания 15x7

Діагональна резинкаЗа допомогою власного бачення та фантазії, можна вивести похідні візерунки з вижче поданого. Використовуючи більшу кількість петель, що зробить стовпці більшими та об`ємнішими.

Трикутна резинка

Ще один візерунок схожий на попередній своєю геометричністю. Найчастіше його використовують для в`язання маленьких придметів, таких як: підставки для чашок та серветок. Але це не означає, що при в`язання світра чи жилетки треба нехтувати ним. Як на мене від досить гарно буде дитяча жилетка таким візерунком.Трикутна резинкаА ще він має однаковий вигляд з обох боків. Схема поданна нижче:

tamica.ru - Схема вязания 15x20

Панчішна резинка

Ця резинка відрізняється від інших лише своїм виглядом. Бо більше схожа на шахматний візерунок, особливо, якщо використовувати більшу кількість петель для утворення візерунку. garterribЇї добре використовувати для в`язання шарфа для дитини.

tamica.ru - Схема вязания 10x6

Французька резинка

Дуже схожа на англійську, але відрізняється тим, що набагато простіша. Без зняття петель та накидів. Використовують для в`язання шарфів.

fr-rib

1 ряд: *2 лиц, 2 вив* так до кінця рядка.

2 ряд: *1 лиц, 2 вив, 2 лиц, 2 вив* до кінця рядка, де остання має бути 1 виворітня.

Повторюємо 1й та 2й рядки до потрібної довжини.

Існує велика кількість ажурних резинок, але про це та інше вже у наступній статті.

Хорошого відпочинку та початку Нового 2015 року! 😉 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ