В`язання зимових шапок спицями

В`язання зимових шапок спицями

3740
0
ПОДІЛИТИСЯ
В`язання зимових шапок спицями

Всі ми добре знаємо, що наша голова має бути у захисті від пекучого сонця та холодного вітру, бо застудивши її одного разу можна страждати дуже довго. Носити головний убір це своєрідне мистецтво, яке виникло ще у давнинну, коли він говорив сам за свого господаря.  

Зараз ми маємо багато різноманітних фасонів, актуальними залишаються в`язані шапки, які практичніші у повсякденному житті, аніж з хутра. Зв`язати шапку спицями або гачком зможе кожен. Обравши пряжу, спиці та візерунок ви вже на півдорозі до створення власної унікальної шапки.

Нині я покажу вам свої роботи, а саме в`язані зимові шапочки без яких у холодну зиму важко обійтись.

Малинова шапочка

20141206_093945

Моя матуся справжня майстриння, вона подарувала мені цю шапочку, а ще колись давно привила любов до в`язання.

Малинова шапочка зв`язана спицями № 2,5 в одну нитку, але за рахунок шикорої закотки та візерунку джгути не пропускає холод. Для в`язання такої шапки, можна використовувати пряжу YarnArt Merino de Luxe, будь-якого кольору на ваш смак, але варто враховувати, що спиці мають відповідати товщині пряжі. Полотно можна в`язати, як поколу на кругових спицях, так і звичайним полотном, а потім вже зшити.

Схема:
Набираємо 102 петлі, і починаємо в`язати резинку. Можна використати будь-яку іншу, яка вам до душі. На малюнку подана резинка 5/5 (5 лицьових, 5 виворітніх). Пров`язуємо її 10 см, то є приблизно 30 рядів. Потім в`яжемо 4 ряди лише виворітною. І знову резинку, але 1/1 – 12 рядочків. Переходимо на візерунок – 30 рядів, продовжуємо в`язати поступово зменшуючи кількість петель, у шести місцях. Коли петель лишається 12ть то зтягуємо їх на нитку і зав`язуємо її тугенько. Зшиваємо два кінці шапки крючком.

tamica.ru - Схема вязания 18x11

Шапочка зі сніжинкою

DSC00408

Минулого року дуже популярними були шапки з жакардовими, або як їх ще називають різдвяними візерунками. Обов`язковий атрибут яких це великий помпон. Ця шапка зв`язана за принципом попередньої, лише після резитки йдуть лицьові петлі. Для створення сніжинки використовується інша нитка контрастного кольору. Нижче подана схема сніжинки. Варто зауважити, що сніжинка зв`язана з бічної частини шапки.

tamica.ru - Схема вязания 19x19Отримуйте задоволення від вашого хоббі! 😉