В’яжемо різдвяний віночок

В’яжемо різдвяний віночок

896
0
ПОДІЛИТИСЯ
В'яжемо різдвяний віночок

Ось наступив вже грудень, і до свят лишилось зовсім мало часу. Я впевненна, що всі ми зайняті люди, і кожного дня маємо свої турботи, а на улюблену справу лишається лише кілька годин на вихідних, якщо взагалі лишаються. Та маючи палке бажання зробити святкові дні особливими, щоб рідні насолоджувались домашньої атмосферою разом, щоб друзі зайшовши у гості захоплювались вашою гостинністю, декоруванням будинку, ялиночки та смачні страви. Все можна встигнути, якщо завчасно запастись терпінням і почати щось робити. Найперше, що приверне увагу ваших гостей це святковий віночок на дверях вашої оселі, а сусіди знатимуть, як для вас важливе це свято. Краса криється у дрібницях, тож сьогодні ми розглянемо як зробити різдвяний віночок.

В’язання такого виду віночка є напростішим і не займе багато часу.

Нам знадобиться:

  • товсті спиці для в’язання, близько 10 мм
  • 2 мотки товстої пряжі
  • голка
  • круглий каркас у діаметрі 12 см

Віночок – в’язаний шарф спицями з візерунком коси, одягненний на каркас і зшитий. Рапорт складається з 8 рядків. Якщо ви раніше не в’язали візерунок коси, варто бути уважними та терплячими. Не варто перейматись, що щось не так виходить, якщо бачите, що розтягуються петлі і утворюються дірочки. Просто пров’яжіть за схемою кілька рапортів і візерунок вималюється.

Для кращого розуміння візерунку пропоную переглянути відео

Візерунок “Підкова”

Перше, що ми робимо – набираємо 16ть петель.
1 ряд: пров’язуємо лицьовими до кінця рядка;
2 ряд: пров’язуємо виворітніми до кінця рядка;
3 ряд: пров’язуємо лицьовими;
4 ряд: пров’язуємо виворітніми;
5 ряд: пров’язуємо лицьовими;
6 ряд: пров’язуємо виворітніми;
7 ряд: в’яжемо косу: знімаємо 4 петлі на додаткову спицю і перекидаємо за задню стінку. Пров’язуємо наступні 4 петлі з лівої спиці. Пров’язуємо 4 петлі з додаткової спиці, починаючи з права. В'яжемо різдвяний віночок - 2В'яжемо різдвяний віночок - 4В'яжемо різдвяний віночок - 5Знімаємо наступні 4 петлі на додаткову спицю і перекидаємо за передню стінку. Пров’язуємо наступні 4 петлі з лівої спиці. Пров’язуємо 4 петлі з додаткової спиці, починаючи з права.В'яжемо різдвяний віночок - 6В'яжемо різдвяний віночок - 7В'яжемо різдвяний віночок - 88 ряд: Пров’язуємо виворітніми.

Продовжуємо в’язати за описом – 12 разів, 12 рапортів. Потім закриваємо петлі і обрізаємо нитку. В'яжемо різдвяний віночок - 9

Беремо каркас, це може бути паралоновий круг у діаметрі 12 см, або щось схоже на це. Обтягуємо нашим полотном каркас і зшиваємо з одного боку, обрізаємо кінчики і ховаємо їх у середині за допомогою гачка.

В'яжемо різдвяний віночок - 11

Ось і маємо готовий різдвяний віночок.

В'яжемо різдвяний віночок - 10

Його можна прикрасити новорічними іграшками або бантиками, будьте креативними, і все вдасться! :)

Найголовніше, що ми повинні мати під час свят – настрій. А такі дрібнички як віночок будуть його підсилювати. Немає нічого кращого збиратись всією родиною на свята і проводити трохи часу разом.

Натхнення вам, мої любі! :)

В'яжемо різдвяний віночок - 1

Джерело: https://mypurlsofwisdom.wordpress.com/2011/12/12/cable-vision-wreath/