Як зв’язати дитяче покривало

Як зв’язати дитяче покривало

1558
0
ПОДІЛИТИСЯ
Як зв'язати дитяче покривало

Дитяче покривало – класичний в’язаний подарунок, який дуже просто зробити. Це чудовий проект для початківців, а для більш досвідчених майстринь – робота за якою можна відпочити. Сьогодні ми розглянемо дещо незвичайний приклад, це в’язання коцика від кута до кута, збільшуючи кількість петель доки не дістанемо бажаної ширини, а потім зменьшення петель. щоб утворився квадрат.

Розмір покривала становить 96 см по довжині і 96 см по ширині. Якщо ви бажаєте зробити її дещо більшою, варто взяти до уваги, що використання пряжі буду значно більшим і полоски також мають бути товстішими.

Зміст

Нам знадобиться:

  • 6ть мотків пряжі по 200 м довжини кожен, бажано брати різнокольорову;
  • кругові спиці 6.5 мм
  • голка;
  • ножиці.

Як зв'язати дитяче покривало - 1

Збільшення петель

Беремо темно-сіру пряжу і набираємо 3 петлі.

Як зв'язати дитяче покривало - 21 ряд: пров’язуємо лицьовими до кінця;
2 ряд: вив’язуємо дві петлі з однієї, 1 лицьова, дві петлі з однієї, виходить – 5 петель.
3 ряд: лицьовими до кінця;
4 ряд: 2 лицьових, накид, 1 лицьова, накид, 2 лицьових. Вийшло – 7 петель;
5 ряд: лицьовими до кінця;
6 ряд: 2 лицьових, накид, лицьовими до останніх 2х петель, накид, і 2 лицьові;

Як зв'язати дитяче покривало - 3Продовжуємо в’язати за принципом 5-6 рядків – 35 разів, щоб вийшло 79 петель.

Як зв'язати дитяче покривало - 4

Наступний колір – зелений: 1 ряд: пров’язуємо лицьовими до кінця рядка;
2 ряд: 2 лицьових, накид, лицьовими до останніх 2х петель. накид, 2 лицьові;
Повторюємо за цим принципом – 37 разів, має вийти 155 петель.

Як зв'язати дитяче покривало - 5

Наступний колір – помаранчевий: 1 ряд: лицьовими до кінця рядка;
2 ряд: 2 лицьові, накид, лицьовими до останніх 2х петель, накид, 2 лицьові;
Повторюємо попередні рядки – 37 разів, доки не буде 231 петля.

Як зв'язати дитяче покривало - 6

Зменшення петель

Наступний колір – сірий: 1 ряд: лицьовими до краю.
2 ряд: 1 лицьова, 2 разом, накид, 2 разом, лицьовими до останніх 5ти петель, 2 разом, накид, 2 разом, 1 лицьова;
Посторюємо в’язати за таким принципом – 37 разів, має лишитись – 155 петель.

Як зв'язати дитяче покривало - 7

Наступний колір – блакитний: 1 ряд: лицьовими до краю;
2 ряд: 1 лицьова, 2 разом, накид, 2 разом, лицьовими до останніх 5ти петель, 2 разом, накид, 2 разом, 1 лицьова;
Повторюємо попередні рядки – 37 разів, має лишитись – 79 петель.

Як зв'язати дитяче покривало - 8

Наступний колір – рожевий: 1 ряд: лицьовими до кінця рядка;
2 ряд: 1 лицьова, 2 разом, накид, 2 разом, лицьовими до останніх 5ти петель, 2 разом, накид, 2 разом, 1 лицьова;
Повторювати попередні рядки – 34 рази, має лишитись – 9 петель.

Як зв'язати дитяче покривало - 9

Рожевим кольором в’яжемо до кінця.
1 ряд: лицьовими до кінця рядка;
2 ряд: 1 лицьова, 2 разом, накид, 3 разом, накид, 2 разом, 1 лицьова;
3 ряд: лицьовими до краю;
4 ряд: 1 лицьова, 2 разом, 1 лицьова, 2 разом, 1 лицьова;
5 ряд: лицьовими до кінця рядка;
6 ряд: 1 лицьова, 3 разом, 1 лицьова;
Закриваємо петлі, обрізаємо пряжу і ховаємо кінчики.Як зв'язати дитяче покривало - 10 Як зв'язати дитяче покривало - 11

Ось наш коцик готовий для малятка.  😉

Як зв'язати дитяче покривало - 12

Джерело: http://crafts.tutsplus.com/tutorials/how-to-knit-an-easy-baby-blanket–cms-21377