Жіночий пуловер з короткими рукавами спицями

Жіночий пуловер з короткими рукавами спицями

1103
0
ПОДІЛИТИСЯ
В'язаний пуловер з ажурним візерунком - 1

Ми всі мріємо про відпустку влітку, щоб добре відпочити та набратись сил на нові звершення, але не всім вдається поїхати до моря чи у гори, або взагалі взяти відпустку у літню пору. Для когось це найпродуктивніший час, і потрібно працювати й працювати. Але як на мене, не варто розчаровуватись у всьому можна знайти позитив, наприклад влітку можна носити купу гарних й легких речей на роботу, виглядати дійсно помодньому. І одним із таких аксесуарів може виявитись пуловер з коротким рукавом та ажурним візерунком. Сьогодні ми навчимось його в’язати.

Літній пуловер з ажурним візерунком

Таке вбрання актуальне у будь-який день. Його можна одягнути як в офіс на роботу, так і на прогулянку. Пасуватиме до строгих брюк чи спідниці, та й до світлих літніх джинс зможе підійти. Отже, цей пуловер просто must have у жіночому гардеробі. А найцікавіше те, що його можна зв’язати за кілька спокійних вечорів, адже він досить простий.

Нам знадобиться:

  • 3 (3, 4, 4, 5, 6) мотків пряжі Shalimar Yarns Breathless DK з вмістом 75% шерсті меріноса, 15% кашеміра, 10% шовку, але так як ми будемо в’язати для спекотного літа, то варто брати 2 (2, 2, 3, 3, 4) мотки Етно-коттону 1200;
  • спиці 4 (3.5 мм);
  • маркери;

Розміри: 

  • обхват грудей 84 см (94 см, 104 см, 114 см, 124 см, 134 см)

Модель показана за першим розміром.В'язаний пуловер з ажурним візерунком - 4

Примітки:

Частини пуловера можуть здаватись маленькими, але вони потягнуться після блокування полотна.

 Візерунок

1 ряд (ЛС): лицьовими;

2 та 3 ряди: виворітніми;

4 ряд: лицьовими.

Повторюємо 1-4 ряди.

Спинка

Набираємо 82 (94, 102, 114, 122, 134) петель.

Наступний ряд (ВС): *2 вив, 2 лиц* повторюємо до останніх 2 петль, 2 вив. Продовжуємо в’язати резинку доки не буде 2.5 см від початку, закінчуємо на виворітній стороні і зменшуємо 0 (2, 0, 2, 0, 2) петлі в остнанньому рядку, має бути 82 (92, 102, 112, 132) петлі.

Починаємо вив’язувати візерунок:

1 ряд (ЛС): 39 (44, 49, 54, 59, 64) лицьових, встановлюємо маркер, 2 разом, накид – двічі, 2 разом, встановлюємо маркер, лицьовими до кінця.

2 ряд (ВС): виворітніми до маркера, пропускаємо маркер, 1 вив, (1 вив, 1 лиц) над подвійним накидом, 1 вив, пропускаємо маркер, виворітніми до кінця.

3 ряд: виворітніми до маркера, пропускаємо маркер, 2 разом, (накид) 2 рази, 2 разом, пропускаємо маркер, виворітніми до кінця.

4 ряд: лицьовими до маркера, пропускаємо маркер, 1 лиц, (1 лиц, 1 вив) над подвійним накидом, 1 лиц, пропускаємо маркер, лицьовими до кінця.

Повторюємо останні 4 ряди – 16 (14, 14, 12, 12, 11) разів.В'язаний пуловер з ажурним візерунком - 2

Формуємо діагоналі

Примітка: Пройми формуються перед тим як закінчиться візерунок з діагоналями.

1 ряд (ЛС): 2 лиц, накид, 2 разом, лицьовими до маркера, 2 разом, (накид) – двічі, 2 разом, лицьовими до останніх 4 петель, 2 разлм, накид, 2 лиц.

2 ряд: виворітніми до маркера, 1 вив, (1 вив, 1 лиц) над подвійним накидом, 1 вив, виворітніми до кінця.

3 ряд: виворітніми до маркера, накид, 2 разом, виворітніми до маркера, 2 разом, (накид) – двічі, 2 разом, виворітніми до останньої петлі перед маркером, 2 разом, накид, виворітніми до кінця.

4 ряд: лицьовими до маркера, 1 лиц, (1 лиц, 1 вив) над подвійним накидом, 1 лиц, лицьовими до кінця.

5 ряд: лицьовими до маркера, накид, 2 разом, лицьовими до маркера, 2 разом, (накид) – двічі, 2 разом, лицьовими до останньої петлі перед маркером, 2 разом, накид, лицьовими до кінця.

6 ряд: повторюємо 2 ряд.

Повторюємо останні 4 ряди – 16 (19, 21, 24, 26, 29) разів, потім пров’язуємо 3 і 4 ряди – 1 (0, 1, 0, 1, 0) разів, потім пров’язуємо 10 (12, 10, 12, 10, 12) рядів за візерунком, як вище подано, починаючи з лицьового боку (виворітніми, лицьовими, виворітніми, лицьовими).

Одночасно, післа 40 (48, 52, 60, 60, 68) рядків діагоналей, 20 (24, 26, 30, 30) дірочок, закінчуємо на 4 рядку, і починаємо формувати пройми.

Формуємо пройми

Зменшувальний ряд (ЛС): 2 лиц, 2 разом, в’яжемо за візерунком до 4 останніх петель, 2 разом, 2 лиц, зменшилось на 2 петлі.

Виворітній ряд в’яжемо за візерунком.

Зменшувальний ряд (ЛС): 2 вив, 2 разом, за візерунком до останніх 4 петель, 2 разом, 2 вив, зменшилось на 2 петлі.

Виворітній ряд в’яжемо за візерунком.

Повторюємо останні 4 ряди – 9 (10, 11, 12, 14, 15) разів, потім ще раз зменшувальний ряд пров’язуємо, щоб лишилось 40 (46, 52, 58, 60, 66) петель.

Виворітній ряд в’яжемо за візерунком.

Закриваємо петлі.

Перед

Вив’язуємо передню частину, як і спинку.

Рукава

Набираємо 50 (62, 70, 74, 82, 86) петель.

Наступний ряд (ВС): *2 вив, 2 лиц* до останніх 2 петель, 2 вив.

Продовжуємо вив’язувати резинку ще два ряди. В’яжемо за візерунком – 8 (8, 12, 12, 16, 16) рядів, закінчуючи на виворітньому рядку.

Формуємо верхівку реглана

Зменшувальний ряд (ЛС): 2 лиц, 2 разом, лицьовими до останніх 4 петель, 2 разом, 2 лиц, зменшилось на 2 петлі.

Виворітній ряд в’яжемо за візерунком.

Зменшувальний ряд (ЛС): 2 вив, 2 разом, виворітніми до останніх 4 петель, 2 разом, 2 вив, зменшилось на 2 петлі.

Виворітній ряд в’яжемо за візерунком.

Повторюємо останні 4 ряди – 9 (10, 11, 12, 14, 15) разів, повторюємо зменшувальний ряд – ще раз, має лишитись – 16 (16, 20, 20, 20, 20) петель.

Виворітній ряд в’яжемо за візерунком.

Закриваємо петлі.

Перед тим як зшивати частини, виперіть руками в шампуні і висушіть в горизонтальному положені зафіксувавши. Зшиваємо регланну лінію починаючи з горловини, боки з низу до пройми. Обрізаємо кінчики і ховаємо їх.

Літній топ для спекотних днів готовий! :)

Отримуйте лише задоволення від в’язання! :)В'язаний пуловер з ажурним візерунком - 3

Автор: Debbi O’Neill 
Джерело: Interweave Knits