Як обрати бажаний колір для в’язаних виробів

Як обрати бажаний колір для в’язаних виробів

3462
0
ПОДІЛИТИСЯ
Як обрати бажаний колір

Іноді образ виникає у нашій голові, а згодом ми вже не можемо від нього відмовитись, хочемо вдовольнити бажання і знайти найкращий колір, найкраще поєднання кольорів. У такий момент нам на допомогу прийде кольорове колесо – а саме палітра поєднання кольорів.

Тож сьогодні ми поговоримо про кольори :)

Зміст

Користуючись палітрою

Художники використовують кольорове колесо для врахування всіх поєднань кольорів. Блачитний, червоний та жовтий – основні кольори, зелений, помаранчевий і фіолетовий – другорядні кольори, а кольори, які знаходяться між ними – третинні кольори. Кольори, що знаходяться один біля одного – гармонують у своєму поєднанні. А кольори, що знаходяться навпроти один одного, як жовтий та багряний, доповнюють один одного утворюючи виразний контаст.

Як обрати бажаний колір - 1

Чорний і білий

Чорний та білий кольори не належать до кольорового колеса, бо їх не класифікують, як кольори. Чорний – відсутність будь-яких кольорів, а білий – комбінація усіх кольорів в одному спектрі. Майте на увазі, що використовуючи чорний, будь-який візерунок на ньому буде важко помітним, чого не скажеш про білий колір, який показує все досить добре, і навіть допущенні незначні помилки. Окрім того вироби білого кольору потрібно частіше прати, досить маркі.

Теплі кольори

Як обрати бажаний колір - 2Теплі кольори закінчуюють кольоровий спектор, і вони складаються переважно з відтінків червоного і жовтого: коричневий, помаранчевий і багряний також сбди належать. Використовуючи ці кольори ваш виріб набуде розкішного кольору. Та варто переконатись, що теплий колір вам подобається і пасує до лиця.

Холодні кольори

Як обрати бажаний колір - 3Блакитний, зелений, фіолетовий – холодні кольори спектру. Вони файно виглядають разом. Холодні кольори зазвичай темніші за тоном ніж теплі кольори. Якщо їх використовувати у поєднанні з теплими тонами то їхній вплив зменьшується. Якщо хочете домогтися більшого балансу теплих кольорів при в’язання, варто використати більше холодних кольорів.

Пастельні кольори

Як обрати бажаний колір - 4Пастельні кольори – бліда варіація темних відтінків, які досить популярні при в’язанні дитячих речей. Тим паче, зараз ми маємо велике різноманіття будь-яких кольорів, спеціальних для маленьких діток. Пастельні відтінки частіше використовують весною та влітку при в’язання речей для дорослих. Ніжні кольори нагадують морозиво, або зефір.

Яскраві кольори

Як обрати бажаний колір - 5Рідкісні і флуросцентні відтінки, дуже приємно використовувати при в’язання картатих аксесуарів, або жакардових візерунків. Найкраще це поєднувати барвисті відтінки з темними, тоді виріб буде здаватися дещо оригінальним. Саме яскраві відтінки можуть повінстю змінити образ.

Цікавих та продуктивних пошуків! 😛  😉

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ